1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581754 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2309765

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2022-03-12
rabon: ja att som nykomling chansa på "blomma ut" värvningar håller inte. Extra surt att just Erixon som borde vara ett säkert kort, inte heller funkar.
Chansningen på Rattie gick hem men att Svensson skulle växla upp är nog en liten överraskning för Nubben också. Det finns med 2a ord frågetecken kring hur Nubben kunde tro att detta skulle bli ett lag med chans på 10e platsen?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2022-03-12
JanneH: "ja att som nykomling chansa på "blomma ut" värvningar håller inte."

Hur tänker du att en nykomling ska göra då? Väldigt många spelare har redan skrivit kontrakt när det är klart att man går upp, oftast så har man en mindre plånbok än övriga SHL, nykomlingarna ligger ofta i botten med stor chans att åka ur, lätt att spelarna får sämre stats vilket kan ge ett sämre kontrakt nästa år. Hur lätt tror du att det är att värva etablerade SHL-spelare med dom här förutsättningarna? Brukar andra nykomlingar fylla upp laget med etablerade SHL-spelare?
Låst ämne

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2022-03-12
Hejsan allihop, lägger mitt första inlägg här nu efter läst igenom en hel drös med tycken och tankar. Tänk vad ishockey kan involvera folk och skapa så mycket känslor. Jäkligt roligt de dagar det flyter på medans dagar som dessa mest skapar ångest och existentiella frågor om "Varför föddes jag som Timråit?" "Kunde man inte födas till ett fan av ett topplag?" Ja, frågorna är många och man kan ju inte annat än bli känslomässigt engagerad i den här rackarns klubben. I bästa världar hade vi varit klar för slutspel nu men det hade nog ingen av oss räknat med på förhand.

Att vi skulle få kvala var nog mer en realitet än att vi skulle vara på säker mark nu. Men jag tycker ändå att man började känna lite mer hopp när man såg vad spelare som Rattie klarade av och ett Powerplay som flöt på som om vi inte hade spelat annat.

Det här laget ska ha bättre potential än vad det visar sig i form av resultat, om det är Freddans fel eller spelare som inte kommer upp i nivå på egen hand ska jag låta vara osagt. Men man har såklart önskemål i form av hur laget skall ställa upp på matcherna, både i 5 mot 5 och i PP respektive BP.

Att Freddan fått in en kanonback i Paigin har nog inte en människa i hela hockeysverige missat. Att han i ett läge av säsongen när vi behöver knapa ihop varenda liten poäng vi kan få endast får spela lite över 21 minuter mot Oskarshamn är för mig helt obegripligt. Ska inte en människa i sitt prime 27 år gammal som den kanske mest allroundspelande backen vi har spela närmare 30 minuter än 20? Han säger själv att han älskar direktskott så jag hade ju gärna som många andra sett honom på en högerbacksposition i PP vilket också skulle skapa lite mer dynamik än att spela via Rattie vilket våra konkurrenter redan läst sönder. Just nu känns det som att vi snarare vill undvika att få powerplay än att faktiskt spela den spelformen.

Med mängden forwards vi har i laget så skall såklart inte Robin Alvarez luftas speciellt mycket. Hans brist på engagemang och vilja lyser igenom varje gång han är på isen. Det är nästan så att Freddan vet om vilka prestigevärvningarna skulle vara och vågar därför inte göra annat än att låta den få chans på chans.

Jäklar vad det drar iväg textmässigt nu, jag får nog återkomma med mina resterande tankar. To be Continued!
Låst ämne