1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581137 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2321810

Sv: Play Out 2022 Timrå IK - Djurgården
Jeeez, hörrni. Idag mår man. Lyckades sova en (?) timme, om det nu kan kallas sömn. Hade spelsekvenser i repeat i huvudet, och en särskilt enveten fattar jag inte alls. Spel bakom djurgårdskassen, pass upp till Westerlund, men trots "SKJUUUT" från timråklacken bara håller och håller han pucken tills en djurgårdsspelare snor den av honom och skrinnar ensam mot mål. Ett parallellt verklighetsscenario kanske, med vad som kunnat hänt om han inte klämt till direkt och gjort 2-1.

Läst exakt allt som finns att läsa om matchen, och sett highlightsen ett dussintal gånger. Kollade också hela sista perioden. Helt gälet att det faktiskt höll hela vägen. Sista tio minuterna är verkligen alla marginaler på vår sida. Igen.
Inte utan att man känner med Djurgården, när man inser att det faktiskt, om saker och ting gått åt annat håll från start, kunde vara vi som var i den här situationen.
Fy faen, så dåligt man hade mått då.

Men: vilken jävla insats man gör, igen. Det är så många små matcher-i-matchen som man hanterar ypperligt och lyckas vinna. Trots att man förlorar en hel del andra.
Hanzls straff blir ju direkt avgörande. Hur fan kan han ha den kylan i det läget? Han är en stor jävla nyckel till att det står 3-0 i den här serien. Helt magnifik, i allt han gör.
Och Per Svensson är också sinnessjukt bra i den här matchen, trots att han lallar till det med pucken ett flertal gånger där i 3e. Men han chefar ju så inihelvete med sin fysik. Upp med djurgårdarna mot planket bara, kläm fast dom. Och tvinga dom att kolla upp hela tiden när dom har puck, för det smäller när som helst. Härförare!

Och Ty Rattie...alltså, det är ju svårt att inte älska hans endimensionella spel. Det är bara avslut-avslut-avslut-avslut. Och oftast blir det inte ens farligt. men han ger sig ju aldrig. Han är som en Pavlovsk hund så fort han ser ett motståndarmål. Avslutsdreglet rinner, och han bara måste skjuta. PP-målet var ju underbart. Åk upp själv och dra iväg ett skott. Hade han missat mål hade den säkert gått i rundeln och ut, med värdefull PP-tid förlorad. Skiter väl han i. Skjuter man kan det bli mål.

Sen har Lundin varit mäktig under dom här matcherna. Han är nu mer av en ren grovjobbare än hårt-jobbande-playmaker som han var i fjol, och jävvlar så han sliter. Han är motorn i den kedjan, och Åberg kompletterar honom perfekt. Inte ens faktumet att Lööke fortsatt trampar vatten och inte kommer till särskilt mycket offensivt lyckas dra ner kedjan. Riktigt imponerande.

JJ stabil även igår. Visst, både 4-2 och 4-3 kan han ta, men samtidigt är det maximalt flyt i placeringen på båda skotten. Skulle alla avslut sitta sådär hade matcherna slutat 19-17. Viktigast är att det inte verkar påverka honom alls. Han bara matar på och känns, i a f utifrån, helt obrydd. Riktigt bra psyke på den pajken.

Pagge gör det bra också. Fortfarande lite märklig placering och oväntat svårt i närkampsspelet, men han lyfte sig jämfört med tidigare matcher. Med tanke på hur dåligt han och Zajje egentligen passar ihop tycker jag att både gör det bra igår.

Och sen...finns det hur mycket som helst att skriva ytterligare. Egentligen kollektivet som ska hyllas, snarare än enskilda spelare. Det är laget Timrå, och uppslutningen kring den kollektiva idén, som gjort att vi nu har 3-0 i matcher. Djurgården har fallit isär till ett gäng individer. Att ha Sörensen som lagkapten är ju hål i huvudet av episka proportioner. Var fan ser dom hans ledaregenskaper? Jag hade varit vansinnig om jag varit djurgårdssupporter. Hänger med huvudet och gnäller. Bara att tacka och ta emot.

Så: nu har vi alltså 3-0 i matcher, och chans att avgöra i morgon. Heeeelt sinnessjukt. Jag var säker på att det skulle krävas ett mirakel för att Timrå skulle ha en chans att slå ut Djurgården, men laget har knäppt mig på näsan med storsläggan. Taktpinnen har varit Timrås från typ andra perioden i första matchen. Istället har Djurgården hamnat på hälarna, och nu är behovet av ett mirakel deras.
Vore ju för jävla übermysigt om vi kan avsluta allt på hemmaplan i morrn. Inget lag har någonsin vänt 0-3 i matcher, men förr eller senare händer det. Och förmodligen kommer det att ske när exakt ingenting talar för det. Vilket är ungefär nu.

Fullt fokus i morrn, och fortsatt disciplin i följandet av gejmplän. Då k a n det gå.
Lär bli ett helvetiskt tryck. Sjukt jävla avis på alla er som får vara på plats.
Själv kommer jag smygfölja matchen samtidigt som jag förväntas vara social och festdedikerad. Lär gå sisådär. Risk för väldigt dålig mage känner jag redan nu, med långa sittningar på toaletten.

Hualigen, boys and girls. 3-0 i matcher. Vem fan trodde det? Synd att det krävs 4 segrar för att vinna dock. Med andra ord har vi inte vunnit ett skit än, annat än att vi har det bästa tänkbara utgångsläget. Det är jag nöjd med. Nu tar vi det härifrån, med start 18.30 i morgon. Byte för byte, situation för situation. Fokus på nuet.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Play Out 2022 Timrå IK - Djurgården
Bragd-Birger: Nobelpris i litteratur kan fan typ stoppas upp i valfri elefantröv!

När man vill läsa knivskarpt hockeygodis och utsökta analyser, då söker man sig till Bragd Birgers inlägg här på HS.

Är väl endast när man rattar in någon podd med Jimmy Hamrin & co som likvärdig nirvana kan uppstå.

Tack för att ni lyfter vår rödvita tillvaro några nivåer till!!!
Låst ämne

Sv: Play Out 2022 Timrå IK - Djurgården
Bragd-Birger: Läser ditt lååånga men eminenta inlägg och kom jag på mig själv med att tänka att "hmm Lundin, är inte han lite av Hanzl-light". Och inte illa menat utan mer att de påminner om varandra i jobbet de gör på isen. Det Hanzl gör i SHL gjorde ju Lundin i HA förra säsongen och nivån i Lundins spel har blivit högre och högre under säsongen. Många av oss trodde mkt på Lundin inför säsongen men kanske tog det bara lite längre tid att växa in i SHL?
Låst ämne