1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577857 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2328501

Sv: Silly Season 2022-2023
Smokey: Dahléns vara eller icke vara. 22p på 55 matcher tycker jag indikerar att Dahlén ändå har något att komma med på den nivån. Inte på det viset vi minns honom som en ledande offensiv spelare utan hans roll i NHL kommer nog att vara en komplementspelare i topp6. Han är smart nog för att hänga med och spela offensivt med ledande spelare men inte tillräckligt stark och skicklig för att skapa mycket på egen hand. Dahlén kan nog vara ett billigt alternativ för något NHL-lag att fylla ut sista topp6-platsen med. Som Jimmy Hamrin sa så tror jag också att han kommer få något bud från något annat lag om San Jose inte gör det. Chansen dör nog inte med San Jose.

Ni som tror han är för dålig kan prova kolla på andra svenska spelare som producerat runt 0,4 poäng per match. T.ex. Marcus Johansson, Victor Rask, Fabian Zetterlund, Pierre Engvall, Jesper Boqvist, Isac Lundeström och Jakob Silfverberg. Ska alla dom spelarna packa väskorna och åka hem? Sen har vi spelare mellan 21-25 som producerat mindre poäng per match än Dahlén: Mattias Janmark, Oskar Lindblom, Rasmus Asplund, Oskar Steen och Nils Höglander. Är alla dom körda också? Det går säkert att argumentera att några av dessa spelare bidrar på andra vis men dom spelar ungefär lika många minuter som Dahlén per match så dom har inte direkt mindre roller i sina lag.

Sen är det ingen panik att vi måste få in Dahlén precis till nästa säsong heller. Våra toppspelare har alla kontrakt på flera år (förhoppningsvis). Jag tycker han ska satsa på minst ett år till med NHL innan han kastar in handduken.
Låst ämne