1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

543525 inlägg · 6213 ämnen

Inlägg #2331634

Sv: Silly Season 2022-2023
Måste bara ta tillfället i akt och dra en lans för Erik Gustafsson. Vänder mig till er som verkar se honom som någon form av judas. Får man ställa en fråga om vad är det exakt han gjort för att få detta epitet? Jag förstår inte hatet mot en kille från Njurunda SK. Han lirade J18 och J20 i Timrå, sedan drog han tidigt till nordamerika och lyckades ta sig den långa vägen via college hela vägen till NHL och Flyers. Efter detta en framgångsrik karriär i både KHL och Tre kronor. Varit en av Sveriges bästa backar, som när han vände hem igen ville gå till en klubb som hade ambitioner att kunna fightas om SM-guldet. (Ett guld som Luleå redan hade kunnat tagit 2020 när man var överlägsna men coronan satte stopp) Timrå IK har aldrig erbjudit honom något kontrakt, vi visste inte ens i vilken division vi skulle spela i när han signade med Luleå. Vad skulle han gjort? Väntat och se om vi gick upp och hoppats att vi skulle vara en guldkandidat direkt? Nä, fullständigt orimlig att ha det kravet på en spelare som aldrig lirat A-lags hockey i TIK.

En spelare som dom flesta här inne inte ens verkar vilja se spela gratis i Timrå IK. Har vi tappat ödmjukheten så fort att vi skulle tacka nej till en landslagsback från Medelpad? För vadå? Jag fattar inte...

Han har ju knappast kommit med uttalanden som en viss kolan eller någonsin snackat illa om klubben på det sätter heller. Tacklingsincidenten uppe i Luleå är det enda jag kan komma på som var ett dumt uttalande, en situation han inte hade sett själv förövrigt. Men han ville väl stå upp för sitt lag.

Så förklara gärna för mig vad han har gjort och vad han har sagt för att bli betraktad som persona non grata i Timrå IK. Vad skulle ni säga om han presenteras som vår defensiva kugge inför nästa säsong när Luleå tagit guldet? Skulle hatet fortsätta?
+20
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2022-2023
The great one: Gå på den sportsliga bedömningen. Sannolikt lär han tillföra en del hos oss. Vill han hem; välkommen hem.

När han lämnande KHL ville han till en guldkandidat. Förståeligt med tanke på vilken kaliber av spelare han var/är. Jag antar att det var det raka uttalandet om det, och att TIK då inte var i närheten av att ha guld-ambitioner, som har stuckit i ögonen hos ett fåtal(?).
+4
Kommentera

Sv: Silly Season 2022-2023
The great one: Jag gillar inte hans attityd och vill aldrig se honom göra ett byte iförd den rödvita dressen. Kan säga så mycket; Erik Gustafsson kommer aldrig blöda för Timrå IK
+6
Kommentera

Sv: Silly Season 2022-2023
The great one: Jag tycker inte att Timrå ska värva Erik Gustafsson. Det baserar jag på följande:

Luleå är hans lag där han uttryckt saker som "alltid hejat på Luleå" och liknande. Han har dessutom gjort fyra säsonger där och alla som kapten.

Han har aldrig spelat i Timrås A-lag och har ingen annan anknytning till klubben än att den ligger på "hemmaplan" dvs Njurunda. Men han har ingen anledning till att flytta "hem" dit då han uttryckt att familjen trivs bra i Luleå. Han har dessutom avstått landslag under tiden i Luleå för att hans barn varit sjukt och han har behövt vara på plats hemma i Luleå.

Spelare ska vilja spela i Timrå IK, tidigare har han valt bort oss och nu tycker jag vi ska välja bort honom. Han är på ålderns höst och har blivit sämre, bättre att lägga pengarna på någon som långsiktigt kan hjälpa oss.
+9
Kommentera

Sv: Silly Season 2022-2023
The great one: Håller helt med dig, EG, har jag inget ont emot, får gärna spela hemma Timrå igen!

Men det jag tror man kunnat reagera på är väll att hans kontrakt gick ut 21/22 och istället för att signa nytt efter säsongen och ser vilket lag Timrå får till säsongen 22/23, väljer han att under säsongen förlänga med Luleå tom 23/24 istället för att visa vilja att flytta hem.
+2
Kommentera