1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581772 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2339329

Sv: Silly Season 2022-2023
Villervalla: Har vi byggt ett slutspelslag? Inte än vi saknar 2 backar av klass ,eronen är en,nästa back skall vara i nivå med Erik Gustavsson bära 25-30 min,målvaktssidan är likvärdig med fjol året,så att höja nivån på backarna är ett måste,stenqvist kontra westerlund så ser jag en betydligt större uppsida hos fille så tror att han kommer få ett riktigt genombrott i en förening som ser hans uppsida,Forwards har vi nog shls 2 bästa centrar ,men axelskadan på Wedin är inte bra så där måste vi nog in med 2 klass spelare om vi vill ta steg vidare
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2022-2023
gustav9: Saknar en hel del från att vara kvartsfinalister, men Rom byggdes inte på en dag!

JJ verkar ha ett jävla bra psyke och gör sin del oförändrad i pressade situationer. Men hans del är väl aningen begränsad. Rautio nu på ålderns höst vet jag inte riktigt vad man ska tro och tycka om. Kan han avlasta JJ med 20-25% och ändå hålla sig runt 91% är det bra och inte helt omöjligt.

Backsidan är lika mycket frågetecken som fjolåret visade sig vara. Dock tror jag Erixon tex kommer spela bättre och tryggare nu när han är varmare i kläderna. Uppsidan är väl att om Westerlund stannar och Eronen kommer in har vi två nya rightare och det visade sig vara viktigt med det uppspelet dom försökte sig på. Där ligger nog den största delen i Westerlund och Svenssons framgång. Enkelheten i att spela back-back-sarg räddade skinnet på dem ofta. Men stort sett känns det som potentialen finns att överglänsa fjolårets backsida.

Forwardsen är lik backsidan ifjol. På förhand och på pappret creme de la creme. Men finns det en övertro på framför allt E.P och A.W? Jag hoppas inte det. Men samtidigt ska man nog ha respekt för det är återigen nya linor som kompas ihop, det kommer finnas en inkörningstid. Tungt att A.W missar inledningen som den tilltänkta målgörare han är. Laget känns inte som ett "Run'n Gun"-lag längre utan Lodda och Ty. Där leder det in mig till nästa område:

Tränarna/spelsystemet får inte haverera nästa säsong som det gjorde förra. Kan Ante fixa detta? Jag tror ändå att Ante har ett sunt sätt att se på hockey och med ledarna på isen kunna få ihop det. Men det behövs folk omkring Ante som kan dra i nödbromsen och även avlasta honom. Och inte vilket folk som helst, kunnigt folk med pondus.


Det är mycket som kommer behöva klaffa och en placering i ingenmansland känns rimligt. Men med det sagt blir jag inte förvånad om saker och ting faller på plats, spelare överpresterar och hockeyn fullständigt exploderar i Medelpad, samt att timrå spelar 55-60 matcher.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2022-2023
gustav9: Ja, målvaktssidan känns lite chansartad. Hoppas Johansson får ett riktigt genomslag, var riktigt bra i kvalet men ska man vara ärlig så var Skansen rätt uddlösa. Det var direkt inga Jocke Lindström eller Ryan Lasch vi ställdes mot, finns ju en risk att vi står där med 2 mediokra målvakter om de vill sig illa.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2022-2023
gustav9: jodå, tycker nog ni kan nosa på en åttondelsplats.
Låst ämne