1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

578014 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2355878

Sv: Apropå nånting...
hubbenorlen: Bra inspel. Min teori är att LHC:s nedsida då var att de inte hade ledande spelare som spelade i moderföreningen inför kompisgänget, "farsans granne" eller skolfröken vilket t ex både Modo hade 2007 och HV 2008. Det finns kanske någon promille som skiljer där i offervilja och att ge det sista. Annars var LHC enormt bra med Mårtensson, Weinhandl och tjeckerna. Nu har de haft chansen att få fram lite fler östgötar, framförallt genom Junland om det känns mer genuint, även om det är mindre "star quality" över laget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Windom Earle: Magnus Johansson var väl förvisso en ledande spelare, född och uppvuxen i Linköping och var rätt bofast i Tre kronor med både VM och OS spel. Men utöver det så var det väl inköpt spets så att säga.

Det som utpräglade LHC då för att vara ett köpelag var väl en massa miljoner från nån rikemanssnubbe? Hugo Stenbeck pungade väl in en del vill jag minnas.

Sen höll de ju på med massa uthyrningar till KHL/Schweiz av både Hlinka,Hlavac, Mårtensson och Wienhendl som gjorde det lite Kalle Anka över hela föreningen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Windom Earle: Så var det ju. Men de etablerade sig ändå rätt snabbt i högstaligan, tack vare bra värvningar. Det är också en av anledningarna till att många tycker illa om dem, och Växjö, att de köpte sig framgång. Numer ser man inte snacket om ”köpelag” så ofta, men på den tiden var det verkligen ett skällsord. Sedermera fick de väl fram en hel del egna produkter, men inga som blev tongivande i någon större utsträckning. Vad jag minns i alla fall, men jag kan ha fel.
Kommentera