1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581054 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2359311

Sv: Apropå nånting...
Jugge: Gillade Larsson sist det begav sig. Både i JVM och i Brynäs, har inget större minne av honom i VM-sammanhang. Kändes som en avig spelare med skön balans och flow. Tror säkert att han kan bli en väldigt stark värvning för Brynäs.

Men mest meriterade värvning? Är det inte så - rätta mig gärna om jag har fel - att de flesta av hans "meriter" är från junioråldern? Vm-guld och elitserie-guld som senior. Men nog finns det fler spelare i årets SHL som kan matcha det? Lander är ju en som ligger i samma paritet i alla fall, även om han aldrig vunnit VM eller elitserien. Men andra tunga titlar. Dessutom lär det väl vara flera lag som värvat både VM-guldmedaljörer och OS-guldmedaljörer? Ett par finnar (säkert nån till er) som vunnit både os- och VM-guld lär ju ha kommit in?

Och dessutom; hur värderar man "mest meriterad"? Man kan ju vinna VM-guld med minimal speltid för att lagkamraterna är grymma, eller för att motståndet det året var något sämre. Samtidigt som du kan göra ett överjävligt starkt VM och "bara" få brons.

Så att säga att han är mest meriterad är väl lite som att kissa på sitsen. Inte riktigt mitt i men ändå inte riktigt en hel miss?

Grym värvning non the less och han kommer förhoppningsvis förgylla SHL. Allra helst om han har samma spelstil som sist.

Grattis till en grym värvning!
Kommentera