1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581403 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2362959

Sv: Apropå nånting...
Håkkybåkky:
SHL-säsongen närmar sig med stormsteg!

Med mindre än en månad kvar kommer här Dick Axelssons stora tabelltips inför 2022/2023.

Sportbladets expert analyserar samtliga 14 lag och tittar in i spåkulan.


14. Oskarshamn

Såklart tippar jag Oskarshamn sist, precis som varje år. Jag tycker visserligen att de gör det bättre och bättre, och killar som Martin Filander (tränare) och Thomas Fröberg (general manager) har gjort ett hästjobb. Men nej, jag tror inte de lyckas trolla den här säsongen med så många osäkra kort i truppen.


13. Timrå

Äntligen börjar man se ljuset i tunneln för Timrå, namnkunniga hemvändare kommer tillbaka. Men det känns som man måste överleva några säsonger till innan man börjar etablera sig i SHL. Värvningen av Anton Lander är otroligt viktig och en bra början för att vinna hockeymatcher.


12. Malmö

Ett lag som har bosatt sig långt ner i tabellen de senaste säsongerna – och där kommer de att hålla till även denna säsong. Ungefär samma trupp som i våras och de klarade sig från kval efter en stark forcering i slutet på säsongen. Drivet finns, men arenan är för stor och fansen har försvunnit.


11. Växjö

Nej, det blir ingen succé för Växjö den här säsongen. Stjärnspelarna lyser med sin frånvaro och laget ser ruggigt tunt ut. Kul med Jörgen Jönsson som tränare, men han kan inte trolla med lagbygget. Växjö har levt mycket på att man är en välmående klubb med stor plånbok, men det känns som att många konkurrenter har kommit ikapp.


10. Linköping

Backsidan är Betyg: 5 av 5 plus och forwardssidan starkare än någonsin. Tränarsidan är också Betyg: 5 av 5 plus och kan sin hockey. Jag tror att jag har fel när jag sätter Linköping på en tiondeplats, men LHC har underpresterat så länge nu att man nästan gett upp hoppet. Kan en kille som Peter Jakobsson (general manager) få klubben på en bättre bana?


9. Brynäs

Inte den blekaste var det här laget står just nu. Massvis av fina värvningar och Mikko Manner känns som rätt man på rätt plats, men just Brynäs som förening har inte haft många rätt på åratal. Det jag vet är att det ska bli otroligt kul att se spelare som Anders Lindbäck och Johan Larsson återvända och förgylla SHL.


8. Leksand

Jag ska erkänna att jag är fundersam över vad det här laget kan åstadkomma. Ena sekunden känner jag att Leksand spelar den roligaste hockeyn att titta på, sedan kan det vara så dåligt att klockorna stannar. Ett grundserielag med storstjärnor som viker ner sig i slutspelet och en tränare som inte får ut maximal kapacitet under stora delar av säsongen.


7. Luleå

Ja, vad ska man säga om arbetarlaget från Norrbotten? Att ersätta Linus Omark är omöjligt och truppen känns tunnare och mindre kreativ än förra säsongen.

Kommer SHL:s tråkigaste lag att bli ännu tråkigare att titta på? Kommer Thomas ”Bulan” Berglund orka skrika sig hes en hel säsong till? Kommer de hitta sina stjärnvärvningar? Nej, känslan är ju såklart att den här säsongen inte kommer att bli någon höjdare, om de inte löser spetsnyförvärv efter spetsnyförvärv innan serien drar igång. Tappen av nyckelspelare har varit för många...


6. Örebro

Örebro känns som ett mediokert grundserielag, som sedan vaknar till i slutspelet. Spännande att se en ung och hungrig Mathias Bromé, som är tillbaka på ett långtidskontrakt. Tycker att Örebro har en bra och spännande trupp på pappret, men det är så ovisst i år att jag måste tippa dem i mitten av tabellen. Kommer Jonas Enroth att rädda laget ännu en säsong?


5. Rögle

Här känns det också ovisst. Fenomenal grundserie förra säsongen, där Rögle stundtals var helt dominanta. Men säsongen 22/23 kommer att bli betydligt jobbigare för Cam Abbotts mannar. Försvaret känns tunt med många frågetecken. Den offensiva biten är däremot väldigt intressant – men hur långt räcker det?


4. Frölunda

Först och främst vill jag hälsa en av Europas bästa målvakter, Lars Johansson, välkommen tillbaka till svensk hockey igen. Det känns som att stommen i Frölunda har varit där i 100 år och man vet exakt vad man får ut av spelarna. Även Roger Rönnberg, som skrikit sig hes i många år nu i Scandinavium, kommer göra en bra grundserie i vanlig ordning.


3. Färjestad

Tomas Mitell kom in som en superhjälte förra säsongen och bevisade för alla att han vet hur man vinner pokaler och hockeymatcher. Färjestad förra säsongen var ett ”fusklag” med så många bra spelare, och som jag sa redan på förhand skulle guldet hem till Karlstad igen. Självklart blev det så. Backsidan känns lite svagare nu och även målvaktsparet, men man vinner matcher i anfallszon. Känslan är ändå att Färjestad kommer vara stabilare än förra säsongen.


2. Skellefteå

En fantastisk grundserie förra säsongen och ett grymt försök till att slå ut Färjestad i slutspelet gör att Skellefteå är mer taggade än någonsin inför 22/23. Robert Ohlsson borde vara otroligt nöjd med laget han har på pappret och Oscar Möller och gänget vill vinna till varje pris. Mixen av spelare gör att detta lag kommer hålla till i toppen.


1. HV71

Magkänslan säger seriesegrare och den ska man alltid lita på.

Nykomlingarna är starka, tuffa och jag älskar verkligen att de vågar satsar för att vinna. Hemvändare blandat med storstjärnor och en tränare som vet hur man vinner och brinner för sporten. Grattis Kent ”Nubben” Norberg och gänget till seriesegern!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
dr-nix: Dick är dålig tippar. Det semst tips jag set. Hur kan man tippa HV71 etta? HV71 kommer på mellan 12 - 14 plast 😉
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
dr-nix: Det är ju gulligt att han försöker vara objektiv, men är rätt säker på att han tippar Timrå där för att det fortfarande skaver rätt hårt att laget från bygden totalt spelade ut stolta djyrgårn. Kommer ta ett par år innan han ser på oss objektivt.

Med det sagt tycker jag inte att det är ”konstigt” att experter har oss på nedre halvan. Jag skulle nog satt oss där också, om jag lägger mina jäviga känslor åt sidan. Men näst sist/sist tror jag man lite fegt trycker dit för att:
1) Man har något agg mot Timrå likt Dick.
2) Vi är fortfarande ”nykomlingar” och då gör man så.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
dr-nix: tackar!
Ja HV som etta är ju en helgalen tippning 😂
Kommentera