1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581723 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2367821

Sv: Försäsong 2022
Fan-fucking-tastic!
Nu jävvlar blir det till att åka upp på hemmapremiären!

#54forprez
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2022
Bragd-Birger: Bästa nyheten ever!!!
Och 600.000:- på fem år!
Det kallar jag klubbhjärta!😂❤️
Låst ämne

Sv: Försäsong 2022
Bragd-Birger: Sanslöst vilket år detta kan bli. man tror banne mig inte att det är sant!
Så lycklig och stolt över att vara röd och vit!!
Bra jobbat hela föreningen och alla spelare som kommer hem!!!
Nu gäller det att VI fyller hallen i varje match och jobbar in segrarna.

Läktarna i ladan ska GLÖDA som i gamla tider!!!!!

WOW!!!
Låst ämne

Sv: Försäsong 2022
Bragd-Birger: Bjussar på en ny artikel från expressen premium som kom ut nyss efter att Dahlen presenterades.

Timrås drömlag med Jonathan Dahlén – så kan laget ställa upp 22/23

Timrå IK fick sin drömvärvning.

Jonathan Dahlén har återvänt – igen.

Nu har förra säsongens jumbo plötsligt en av SHL:s mest intressanta forwardssidor med mängder av högkvalitativa alternativ.

SportExpressens Adam Johansson och Johan Svensson ställer nu upp Timrå lagdel för lagdel – så här borde tränarstaben formera sitt manskap säsongen 22/23:

MÅLVAKTER
Jacob Johansson, David Rautio

Kommentar: På förhand är det uppenbart att Jacob Johansson kommer bli tilldelad förstaspaden. Ifjol vid den här tiden stod det mellan Johansson och nyförvärvet Sami Rajaniemi, men nu har Timrå valt en tydligare inriktning på målvaktssidan. Johansson får förtroendet och David Rautio står vid båsdörren och är redo att hoppa in när det behövs.

BACKPAR
Tim Erixon – Joey LaLeggia

Didrik Strömberg – Elmeri Eronen

Per Svensson – Jakob Stenqvist

Noel Edfeldt

Kommentar: Det första man reagerar på är det numerära underskottet i Timrås backstall. Endast sex ordinarie försvarare finns i truppen, för det vore direkt fel att räkna in 19-årige Noah Edfeldt som knappt har någon erfarenhet av A-lagsspel. Här kommer också Timrå värva, räkna med att en back har landat innan seriestart.

Joey LaLaggia är annars en av SHL:s mest eminenta offensiva backar men saknar en del i försvarsarbetet vilket rimligtvis borde betyda att han paras ihop med en defensivt inriktad back, exempelvis Tim Erixon som han spelat med under försäsongen, men det kan även bli Didrik Strömberg eller Per Svensson.

Nyförvärvet Elmeri Eronen har sett spännande ut under augusti månad och kan bära ett andrapar hos Timrå, som så klart hoppas att skadedrabbade Didrik Strömberg ska vara hel under 22/23-säsongen. Annars har Timrå återigen problem.

Jakob Stenqvist har ett förflutet i KHL, men det vore direkt fel att tänka att han ska dominera från backplats under sin första säsong tillbaka i svensk ishockey. Han lär säkert matchas in långsamt, med start i ett tredje backpar.

Huvudtränare Ante Karlsson har pratat om att backen man tittar på ska vara en tvåvägsback. Men tittar man på Timrås backbesättning så kommer det behöva vara en back som är mer lagd åt det defensiva hållet. Ekonomin är inte den bästa, så det är inte otänkbart att man kommer behöva använda delar av de inswishade pengarna från Jonathan Dahlén-värvningen till att faktiskt hitta en back. Det är till och med troligt att det varit tanken, då pengarna för Dahlénvärvningen varit säkrade via sponsorer. Då kommer det troligtvis räcka till en back för ett tredje backpar som det ser ut idag.

Jonathan Dahlén – Robin Hanzl – Anton Wedin

Emil Pettersson – Anton Lander – Nick Halloran

Oliver Johansson – Albin Lundin – Sebastian Hartmann

Robin Alvarez – Erik Andersson – Jacob Blomqvist

Erik Walli Walterholm, Jeremy Boyce

Kommentar: Här finns det fire power. Timrå kan mönstra en av ligans mest skräckinjagande forwardsuppsättningar vilket inte minst märks när förra säsongens genombrottsman Sebastian Hartmann tvingas ned i en tredjekedja. Även ynglingen Oliver Johansson borde testas högt upp i anfallshierarkin men med Jonathan Dahlén tillbaka finns mest troligt ingen plats för honom där.

Apropå Dahlén vet vi att han har en väletablerad kemi med Anton Wedin sedan tidigare, det vore intressant att kasta in spelskicklige Robin Hanzl i mitten och göra det till Timrås ledande offensiva kedja. Mycket i starter i motståndarnas zon och en drös med PP-tid skulle göra den enheten gott.

Bakom dem kommer ”andrakedjan” (kan lika gärna vara en första) med OS-kaptenen Anton Lander i mitten och Emil Pettersson samt Nick Halloran på kanterna. De har blixtrat till emellanåt under försäsongen och kan nog inleda 22/23 tillsammans. Det borde också vara en kedja som hjälper Timrå i båda riktningarna med tanke på främst Landers tvåvägsspel.

Oliver Johanssons verktygslåda med den tunge målskytten Hartmann och stabile Lundin borgar för en stark tredjekedja. Där finns mycket att gilla.

Robin Alvarez har inte haft en lyckad Timråsejour hittills och får börja i en fjärdekedja där han ska vara tung att möta tillsammans med Erik Andersson och Jacob Blomqvist. Vem som spelar center av de två spelar mindre roll. Alvarez kan annars ses som ett alternativ på den platsen man troligen vill ge Oliver Johansson. Alvarez brukar vara god för runt 10 SHL-mål per säsong, men då kräver det troligtvis minst en tredjekedja.

Erik Walli Walterholm väntar på sin riktiga SHL-chans men med den här forwardssidan blir det svårt att trycka in honom. Även trotjänaren Jeremy Boyce får stå på sidan.

På det stora hela så ökar Timrå sin bredd och spets och framför allt topp två-kedjorna andas hög SHL-klass. Sedan ska man förstås bära med sig att Anton Wedin just nu går skadad och att Jonathan Dahlén ska matchas in i grejerna, men ett par matcher in i serien börjar nog de flesta bitarna att sitta på plats, då kan Timrå bli ett lag att räkna med. Åtminstone offensivt

www.expressen.se/sport/hockey/shl/timras-dromlag-med-jonathan-dahlen-sa-kan-laget-stalla-upp-2223/
Låst ämne