1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580617 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2378744

Sv: Växjö Lakers HC - Timrå IK 2022-09-24
Jag har tittat om hela matchen nu. Jag är inte lika besviken som innan.

Det finns ljuspunkter i matchen självklart och det är där vi ska fokusera på.
För det första så är Timrå inte alls påkopplade från start. Sällan man vinner närkamper, och man är seg på skridskorna. Man försöker hela tiden att leta svåra passningar som kan öppna upp motståndarna totalt vilket jag är heeelt säker på är den största anledningen till förlusten. 2 mål kom utav bjudmackor. Mål 1 och Mål 2. Det 3e målet är precis som Ante sa igår, det går inte att belasta nån för det. Växjö har ett bra PP. Det 4e likaså.

Men vissa sekvenser ser det bra ut för Timrå. Man åker skridskor och spelar bra med pucken. Men just när vi får lite momentum så skiter det sig i att nån spelare gör en felpass. Och det tror jag har att göra med att man är stressad. Det saknades tålamod i den sista biten.

Dahlén har till exempel flera bra lägen att hålla i pucken lite extra för att få ner tempot i offensiven och spela smart och enkelt för att börja med att sätta ett tryck mot Växjö.

Pettersson försöker för mycket själv och det är framför allt en bit in i matchen som det sker. Då kan han dribbla bort sin gubbe för att sedan göra bort sig lite när nästa gubbe kommer.

Halloran är lite likadan som Pettersson där. Men Halloran är snabbare. Vissa stunder behöver han ha en medspelare framför Mål som han kan passa till.

Andersson krigar alldeles för mycket så han tappar position vilket gör att det öppnar sig för motståndarna.

Stenqvist har varit en enorm överraskning hittills. Jävlar va bra han är med Didde.

Sen måste Lander kontrollera pucken bättre på bladet. Den studsar och far så han inte kan göra bra pass. Kommer stundtals fel i position.

Sedan angående domarinsatsen. Det var sjukt dålig. Helvete.

Jag är trots allt inte så jäkla besviken längre efter matchen. Det är mycket som behövs tränas på, men Växjö går på uppåtchack efter hyllningen av Hallam. Det ser man!

Nu har jag fått skriva av mig lite.
Låst ämne