1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581443 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2382667

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2022-10-01
Olle: Jo absolut. Man kan förvänta sig mer av dessa spelare. Sedan tror jag dock inte det för den skull förändrar allt och gör oss till ett mycket bättre lag jämfört med förra säsongen. Vi har ju i stort sett samma grund, minus några som lämnat och några som tillkommit.

Hur man tar sig an omställningar om det är så är offensiva eller defensiva så måste det bli bättre. Men jag ser det inte som att det bara är enskilda spelares fel, utan att man kanske tränat på att spela på ett visst sätt som inte funkar. Varför tar man sånt tid på sig i uppspelen och drar svåra passningar t.ex? Varför envisas man gå längs sarg när det finns ytor i mitten? Varför chippar vi så sällan, och bär vi väl gör det har vi bara en spelare som går för pucken, de andra är långt bakom.

Omställningar har varit Timrås stora aber hela denna säsong hittills. Spelet i egen zon ser på det stora hela bättre ut, även om vi krymper ihop för mycket i BP. I offensiv zon när vi väl får ett etablerat spel ser det också ok ut, även om vi borde gå på avslut oftare. Men det är omställningarna vi har bekymmer med och också därför vi drar på oss onödiga utvisningar. Offensiva utvisningar kommer utav att forwards känner sig stressade av att behålla tryck, då de vet att det tar lång tid för understöd att komma.
Låst ämne