1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581494 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2387496

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2022-10-08
Kerstin_k: I stort sett alla offensiva spelare har haft problem att skapa något, inte bara Halloran. Tror grunden handlar om 1. Felkomponerade kedjor 2. Feltänk hur man tar sig an speluppbyggnaden genom mittzon 3. Forwards som tvingats lyssna på hur man "ska sätta försvarsspelet". Just tredje punkten kanske gått förbi Halloran och några till, men den punkten dödar också mycket kreativitet hos de andra. Till och med Hanzl och Dahlén ser hämmade ut och ser ut att fundera på om de ska forechecka eller om det är en säkerhetsrisk bakåt att göra det. Det är såklart att även forwards ska delta i hemjobbet, men det känns snarare som en självklarhet och inget de ska behöva göra avancerade uträkningar i huvudet för att förstå. Allt sånt ska gå på automatik. Och tror mycket av det kommer med högre tempo/skridskoåkning
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2022-10-08
thorwald: Ja, det får vara slut pä för mycket defensivtänk nu. Det har hämmat de flesta av våra spelare, mest våra offensiva såklart. Släpp handbromsen och bara kör som Lander sa. Vi är ett offensivt lag med offensiva spelare, det äe i vårt DNA. Passar oss inte alls att ha ett för defensivt tänk som vi haft i de flesta matcherna, även om man såklart ska tänka en del på defensiven också.

Det ska bli väldigt intressant att se om vi mot Leksand startar som idag eller som vi avslutade matchen både kedjevis och spelmässigt. Intressant också att se om Petterssons mål får det att lossna för honom efter en lång svacka. Han såg fortsatt het ut efter målet.

Förövrigt håller jag med vissa som skrivit att Walli och Halloran är en mycket bra kombination att ha i 3e kedjan. Hoppas de vågar peta ner honom ett snäpp ytterligare dit. Allt för laget!
Låst ämne