1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581739 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2392001

Sv: Apropå nånting...
Zäta75: Alltså vi har väl ingen rätt att bara skicka spelare utan anledning? LaLeggia kommer ju ha rätt till lön ovsett, det vore det väl kontraktsbrott annars? Så helt gratis är nog inte denna historia. Om inte LaLeggia gjort nått annat som vi har rätt att bryta kontraktet för.

Det innebär ju då att vi inte kommer kunna nyttja hela LaLeggias lön oavsett. Nej detta gav en ångest ärligt talat.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: om hv är muntligt överens med lalegia så bör de ju ta över hans kontrakt rakt av och därmed frigöra hela hans lön skulle ju vara skillnad om han helt plötsligt skulle bara bli klubblös, så vi bör ju inte behöva betala lön till honom.

Det är ju också helt rimligt att det är ekonomiska orsaker som ligger bakom när vi bryter med honom för att kunna ta in nya spelare som vi annars inte hade råd med.

Sen tycker jag att det finns en tydlig anledning till varför just han lämnar om man frågar sig hur vi skulle kunna frigöra som mest pengar som möjligt utan att bli så mycket sämre. Lalegia är för mig en lyx spelare, en lyx som Timrå inte verkar ha råd med om vi inte ska spela med 6 senior backar och en junior. Han öar dessutom en säkerhetsrisk även om man har blivit bättre defensivt så funkar det inte att skicka in han i boxplay om någon defensiv back tar en utvisning. Det som vi däremot kommer sakna om inte än bra ”ersättare” kommer in är hans förmåga att kunna slå ett första pass, tycker att vi generellt har varit alldeles för dålig på just den biten denna säsong.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Tror Kapanen och Nubben kommit fram till en deal. HV tar över LaLeggias kontrakt rakt av resten av säsongen. Vore väldigt märkligt att göra sig av med honom men ändå betala lön.Accepterar LaLeggia att gå till HV så funkar det ju. De var ju i behov av en offensiv back också.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: precis..
Kommentera