1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582259 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2392570

Sv: Apropå nånting...
Ni offrar en back som spelar mest i laget, nionde mest i serien, så med andra ord är det en toppback som inte längre är kvar hos er. Varför just LaLeggia?
– Det vet vi om. Men vi har pratat mycket senaste tiden, inte bara en dag eller helg. Vi har diskuterat vad det här betyder och vad vi vill göra. Det är som sagt inte så många spelare som kunde ge oss den här möjligheten och vi kände att vi kunde leva utan Joey. Det betyder inte att han är en dålig hockeyspelare eller person. 
Har det skurit sig mellan LaLeggia och någon spelare eller tränare, är det en anledning till att han inte blir kvar?
– Nej, nej. Det måste inte vara på det sättet. Rent ekonomiskt var det ett måste att göra om vi vill ha en forward och åtta backar i truppen. Vi behövde lösa pengar, jag kan inte gå och köpa någon utan pengar.

Enligt våra uppgifter har Timrå betalat ut ungefär hälften av LaLeggias lön redan vilket betyder att HV71 tar resten. Stämmer det?
– Det är mellan oss och HV71 hur vi löst det. Det är en stor summa pengar vi fått på bordet som vi kan köpa två-tre spelare för. Då kan alla räkna ut hur stor lön han har.

Har pengarna gått till Pääjärvi och Lyytinen nu eller har du mer att värva för?
– I slutet av veckan vet vi mer om de exakta summorna, men som vi räknat har vi pengar kvar. Det ger en möjlighet att få in back nummer åtta. 
Då räknar ni in Noel Edfelt som er ordinarie sjundeback?
– Ja. Det har han varit hela tiden. 
Kommentera