1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581461 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2392562

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Är Timrås trupp bättre efter de här förändringarna?
– Vi tänker det just nu. Vi har en bredare trupp. Det är en ny forward, en ny back och vi kan bli ett bättre hockeylag. Vi behöver en back till, annars är det ingen idé att göra det här.
Ni har 14 forwards i truppen och många av dem är skickliga spelare som har landslagsmeriter, är ni inte för framtunga i det här läget?
– Nej, vi behöver 14-15 forwards. Det kommer bli skador i toppkedjorna också. Vi behöver en spelartyp som Pääjärvi också. En stor, tung forward som kan hålla pucken. Vi vill spela mer i offensiv zon och då är det en del som vi måste bli bättre i.
Ska Pääjärvi vara en producerande spelare för er?
– Nej, det är en annan sak. Han kan vara det, absolut, jag säger inget annat, men han är stor och stark. Han kan vinna närkamper i offensiv zon och få med sig utvisningar som gör att vi får spela mer powerplay till exempel.
Ni skriver ett tvåårskontrakt med Joonas Lyytinen, är det riskabelt med tanke på att han inte känner till SHL eller svensk ishockey?

Då är varje kontrakt en risk om vi tänker så. Jag känner Joonas ganska väl. Han spelade under mig i KalPa och han är riktigt spelskicklig och smart. Han passar bättre i svenska ligan än den finska, som är mer systemorienterad. I Sverige är det mer känslor och det kan hända grejer. Visst gör han misstag som alla andra, det måste vi erkänna, precis som LaLeggia, han var inte vår bästa back i defensiv zon.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Hahl Bundy 2.0: Fattar inte hur folk kan vara missnöjd med denna affär. Vi får alltså tre stycken spelare (den tredje är på väg) mot att kicka en spelare. Då kanske man förstår vilken lön laleggia sitter på. Är han värd dom pengarna? Möjligtvis förra säsongen, men absolut inte denna säsong. Sen förstår jag inte varför alla sågar MPS, killen har gjort VM tuneringar, Varit i NHL många år, KHL. Bara för han inte gjorde något större avtryck i Malmö så betyder det inte att han kommer floppa hos oss. Han har nog en brinnande känsla i bröstet av revansch, det är ingen dålig hockeyspelare vi får in. Jag känner mig optimistisk inför framtiden.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Juolevi och Lodin in på det här så kan det bli bra.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Ni offrar en back som spelar mest i laget, nionde mest i serien, så med andra ord är det en toppback som inte längre är kvar hos er. Varför just LaLeggia?
– Det vet vi om. Men vi har pratat mycket senaste tiden, inte bara en dag eller helg. Vi har diskuterat vad det här betyder och vad vi vill göra. Det är som sagt inte så många spelare som kunde ge oss den här möjligheten och vi kände att vi kunde leva utan Joey. Det betyder inte att han är en dålig hockeyspelare eller person. 
Har det skurit sig mellan LaLeggia och någon spelare eller tränare, är det en anledning till att han inte blir kvar?
– Nej, nej. Det måste inte vara på det sättet. Rent ekonomiskt var det ett måste att göra om vi vill ha en forward och åtta backar i truppen. Vi behövde lösa pengar, jag kan inte gå och köpa någon utan pengar.

Enligt våra uppgifter har Timrå betalat ut ungefär hälften av LaLeggias lön redan vilket betyder att HV71 tar resten. Stämmer det?
– Det är mellan oss och HV71 hur vi löst det. Det är en stor summa pengar vi fått på bordet som vi kan köpa två-tre spelare för. Då kan alla räkna ut hur stor lön han har.

Har pengarna gått till Pääjärvi och Lyytinen nu eller har du mer att värva för?
– I slutet av veckan vet vi mer om de exakta summorna, men som vi räknat har vi pengar kvar. Det ger en möjlighet att få in back nummer åtta. 
Då räknar ni in Noel Edfelt som er ordinarie sjundeback?
– Ja. Det har han varit hela tiden. 
Kommentera