1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

558600 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2397116

Sv: Apropå nånting...
JanneH: pågår ett sjuhelvetes jinx-arbete här inne. Själv tror jag det går käpprätt imorgon. Hade en dålig känsla inför oink och inför imorgon känns det tryggt, det betyder såklart att kablarna är korsade och min känsla går inte att lita på för 5 öre.
+4
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Öndulat: ja, jag räknar då inte med någon promenadseger.
Eller ens poäng. Däremot räknar jag med en bra prestation från laget, eller i a f att man uppvisar en lägstanivå som är betydligt högre än den var i inledningen av säsongen.

Men varje match lever sitt eget liv. Det är möjligt att göra en bra prestation, dvs att spelarna håller sig till matchplanen/spelsystemet och de individuella misstagen är få, men ändå åka på stryk. Leksandsmatchen är ett sånt exempel. Jag kunde inte klaga på något i själva prestationen (ok, ett å annat "men sätt chanserna då förihelvete!" kanske yttrades), likförbannat blev det 0 poäng. Sen åker laget ner till Malmö och gör en högst marginellt bättre insats, men vinner med 7-0 tack vare ett pissdåligt Malmö och en korkad 5-minutersutvisning.
Som sagt, varje match lever sitt liv. Och det är små marginaler i den här sporten.

Just nu går man på rus, både spelare och supportrar. Man längtar till varje match och ser chanser till 3 poäng nästan oavsett hur långt i spelschemat man scrollar.
Kan det här laget ens förlora, när man spelar så här?
Tyvärr lär dom kunna det. Och det är ju det som just nu är intressant, att se hur man kan hantera olika scenarior och matchutvecklingar som rimligen kommer. Såsom 0-3 i baken efter 10 minuter, där motståndarna har maximalt flyt med studsar och puckplaceringar. Eller att domarna vägrar ta utvisningar åt ena hållet men blåser frenetiskt på allt Timrå...ok, just det scenariot har vi kanske sett redan.
Idiotiska matchstraff, skador på nyckelspelare (Hanzls har man hanterat förstklassigt...men vad händer om Lander är borta 2 veckor?), osv.

Den som lever lär få se. As we speak mår man dock för jävla bra. Helvete, vilken skillnad det är jämfört med ett år sen. Fattar ni att vi då precis upplevt den åttonde fucking förlusten i rad (och att vi dessutom, vilket vi så klart inte visste då, hade 4 förluster kvar i vår bottencementeringssvit), och att spelet i stort var så bedrövligt att man knappt kunde se matcherna utan att självskadekarva sig själv i armarna samtidigt?
Drev gick mot Freddan/Ante/Molinder/Nubben, backar, forwards, allt och alla.

Och nu vill man bara gosa sönder alla i föreningen. Kapanen är ett geni som gjorde tvärtemot det många av oss ville, dvs kicka Lalle och kompisvärva en klappkass finne + slutare-än-slut-Pääjärvi.
(Där har vi dock inte facit än...Lyytinen kan ju börja uppvisa plötslig uselhet, och MPS glida in som en stelopererad Quasimodo på isen.)
Rus, som sagt. Återstår att se hur länge det håller i sig, och vad som händer när det inte gör det.
Förhoppningsvis ligger det kvar i morrn, samtidigt som Brynäs fortsätter vika ner sig när det är rödvita tröjor på motståndarna. Inte minst för läsvärdet på en hockeysnackssida nära vår...
+29
Kommentera