1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581754 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2403098

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2022-11-03
hockeyärnice: Samtidigt möter Timrå ett jävligt bra motstånd. En målvakt som har räddat allt (Lundins skott tog han med hälen). Dessutom har Växjö maximal utdelning och får kanske lite väl oförtjänt 3-0.

Fram till turmålet 2-0 var det ändå relativt jämnt skägg. Sedan blir det ju enorm pyspunka med både tvåan och trean.

Men Växjö gör allt rätt idag och spelar sig ur allt vad press (och Timrå pressar risigt) heter på ett imponerande sätt. Dom spelar med ett jävla tålamod. Samtidigt som Timrå inte kommer upp i standard och skapar väldigt få farliga lägen. Och man är sjukt ineffektiv när lägen väl kommer. Växjö däremot skapar heller inte speciellt mycket men är å andra sidan löjligt effektiva.

Poäng i sju raka skojar man inte bort och en torsk mot Växjö är ju heller inte pinsamt. Det som grämer är ju framför allt att man inte gjorde något bättre av 5 minuter PP. Det hade kunnat göra den här matchen annorlunda.

Några spelare behöver ställa sig framför spegeln och fundera på vad man håller på med. Hartmann power forward? Lundin SHL-center? Ante; är det verkligen rätt spelare på rätt position just nu? Eller skulle möjligtvis någon kunna flytta på sig?

Några andra behöver bara glömma den här matchen och ta sikte mot Malmö. Lander, Dahlén, Strömberg, Svensson, Hanzel, Strömqvist och nästan alla andra. Kan så mycket mer men idag var det blött krut i alla situationer.

Så jävla becksvart var inte det här. Nästa gång tar Timrå Växjö.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2022-11-03
Vi möter ett Växjö som är livrädda för att gå bort sig och väljer att spela en total anti-hockey och bara sticka på eventuella kontringar. Brukade tycka att Växjö var ett av få lag som vågade spela sitt eget spel på bortaplan mot de andra lagen i toppen men det verkar ha förändrats sen Jönsson klev in i båset.

I övrigt gör vi en blek insats lägena finns men skärpan är absolut inte där, hört att krysset alltid är ledigt, idag var det väldigt mycket skjuta där målvakten står. Flera spelare kändes tunga och gick inte alls att känna igen idag. Hoppas att vi kan studsa tillbaka mot Malmö.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2022-11-03
Kerstin_k: Instämmer i allt förutom det sista. Vi kommer inte att vinna en match mot Växjö denna säsong. Tur att vi bara möter dom fyra gånger på en säsong för det blir nån förbannelse över dom här matcherna. Det är helt overkligt att man missar ett läge som det Lundin sumpar. Kan inte se att den tog på hälen på målvakten, tycker det ser ut som Lundin får upp den pucken nån/några decimeter från isen och träffar bakhasorna. Hade han lagt den efter isen så hade det funnits exakt 2 cm på hela isytan som kan blocka pucken och det är målvaktens skridskoskenor på längden.

Det är för dåligt.

Kalla tillbaka Oliver Johansson och in med Värmhed. Sluta misshandla Walli, han måste få chansen i en andralina. Vilka som ska nöta bänk behöver man inte ens gå in på, det ser ni alla. Spela spelare som genererar energi, ställ av energitjuvarna som drar ner tempot.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2022-11-03
Kerstin_k: precis! Så jävla nattsvart var det inte!
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers 2022-11-03
Kerstin_k: 3poäng mot Malmö så är vi 3 poäng efter Växjö.
Förluster kommer.
Jag är nöjd.
Vi är ett topplag, vem trodde det för ett år sen?
Låst ämne