1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581117 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2419595

Sv: Färjestad BK - Timrå IK 2022-12-03
mikenomad: Långsiktigheten är jätteviktig. Sen måste man tänka sig för vilka man signar också, för det går tyvärr inte bara att signa alla man gillar. Lööke är ju en sån kille förmodligen är omtyckt i laget, men just förra säsongen funkade det inte för honom, ja då säger man tack för den här gången, vi ses gärna igen. Vi har några sådana kandidater även detta år, utan någon shame and blame. Det är ärlighet och uppriktigthet som behövs, det är bäst för alla parter. Därför känner jag mig trygg med Kapanen som jag tycker har fingertoppskänsla t.ex gällande LaLeggia som inte riktigt funkade i laget trots att han är en skicklig spelare. Där känner jag att kanske Nubben var lite väl envis och behöll spelare han trodde på eller såg det som sitt prestigeprojekt istället för att svälja stoltheten.

De bästa lagen byter bara ut ett fåtal spelare per säsong och dit måste vi också för att lyckas på sikt. De vi har nu kan räcka riktigt långt, men nästa säsong handlar det om att stärka upp vissa positioner och behålla stommen. Byter man bara ut några enstaka spelare förstör det inte gruppdynamiken. Det är när man börjar vaska hela laget vid motgångar som det går åt helvete.

Sen går det inte att komma ifrån att ekonomin är jätteviktig och där ser det ganska ljust ut nu enligt mig. Fett sponsoravtal med SCA och stort intresse kring laget i allmänhet med mycket folk på matcherna bäddar för att vi i framtiden kan vara och slåss med de större klubbarna om spelare vi verkligen vill ha. Det kommer fortfarande till viss mån vara lite "trolla med knäna" men med lite mer svängrum.

Kapanen har ju redan nu en tanke på och samtal med spelare hur de ser på nästa säsong så där är jag trygg. Men nästa säsong kanske vi behöver ta in lite folk utifrån som inte spelat i Timrå tidigare, ja typ en till spelare likande Lyytinen. Det är ju också en fördel med Kapanens kontaktnät och Jukka Holtaris scouting som är nytt denna säsong. Sen ta tillvara på egna talanger, ja det måste bli bättre.
Låst ämne