1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581409 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2424465

Sv: Timrå IK - Leksands IF 2022-12-10
mattias - 74: just böterna för filmning är väl en schablon, tror det alltid är 5000 spänn. Kan inte minnas att Hartmann blivit fälld för något dylikt tidigare. Nu får man väl skit som ”vuxenmobbare” här inne men jag tycker han har en historik av att få JÄVLIGT ont efter en smäll till den grad att man hinner tänka ”jaha nu är han borta länge” och sen spelar han nästa byte. Däremot har jag aldrig sett honom göra en grej som den igår.

Sen finns det ju förstärkningar och det finns filmningar. En förstärkning tycker jag är värd 5000 spänn och den skam det medför. En filmning, som den igår, tycker jag ska vara 5 matchers avstängning. Det är fusk och det är att missbruka det faktum att domarna måste ta vissa utvisningar på känsla då det är omöjligt att se exakt vad som händer.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Leksands IF 2022-12-10
Det vore intressant (iaf för en sån som mig som tänker för mycket) att veta var gränsen i hjärnan går mellan förstärkning och filmning. Både är ju medvetna val utifrån en reaktion av nånting som händer och upplevs och sker på en millisekund. Är det instinktivt att ta sig för ansiktet när en klubba viner förbi, säkert och förståeligt, men varför viker sig alltid benen? Det är bara dumt. Och det här gäller inte bara Hartmann.

Skulle en tant ge mig en flatnäve på kinden i charken på ICA inte skulle man lägga sig på golvet och rulla. Eller skulle jag om jag visste att jag kunde få 200g bresaola gratis och kärringen att betala utan sina 5 pensionärsprocent på tisdagar?

Så åter till grundfrågan, var går gränsen mellan förstärkning och filmning överlag då det sker instinktivt? Nån är säkert beteendevetare här inne. Är det samma, bara skillnad i utfall beroende på utsatt spelare? Eller är man på förhand ”beredd” på att agera?
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Leksands IF 2022-12-10
Hoppas att det har spytts nog med galla över Hartmann nu. Han gjorde ett misstag (som kunde ha gett oss 2-0), har blivit föraktad för det och tilldömts ett straff enligt regelboken. Inte mer med den saken som jag ser det. Bara att gå vidare. Jobbig bortamatch på torsdag.
Låst ämne