1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581754 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2424582

Sv: Timrå IK - Leksands IF 2022-12-10
Synct: Ska jag idka lite självkritik så har jag själv sagt, under tex. match mot Frölunda, att om Friberg kan förstärka så kan vi det med.

Men här tycker jag det finns en ganska tydlig skiljelinje mellan att förstärka och att fuska. En förstärkning i mina ögon är när spelare tex. blir hakad och man låser fast motståndarens klubba under armen. Det är inte ok men klubban skulle inte varit där från första början så det är en hakning med förstärkning. Ej att sammanblanda med spelare som sluter handen över, och håller fast, motståndarens klubba. Erixon har åkt på några såna och det är helt enkelt en tvåa för Holding the stick. Sen finns det tripping med förstärkning. Skulle säga att 20-30% av alla trippingar inte hade blivit något om inte spelaren känt att klubban var där och kanske valde att lägga sig lite enkelt. Det är också en tripping men man hjälper domarna lite på traven.

Men jag skulle vilja påstå att det är domarnas ”hellre fälla än fria”-attityd som lockar fram förstärkningarna och rena filmningar. Hoppet lever att sporten inte ska bli som teater-fotbollen där man gått från att se det som ett problem till att idag säga att det är en del av sporten. Men det vi fick se igår och det vi sett hos andra lag tidigare denna säsong är en skam för sporten. Det måste straffas stenhårt. Sist vi hade en sån här incident var väl Lodin mot Modo där en tackling tog mot axeln men han tog sig för huvudet, där fick han ändå undersökas av läkare och stå över byten så den är betydligt mer tveksam i min värld.
Låst ämne