1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581778 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2441701

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2023-01-07
empa11: Varför skulle vi ha turen att slippa liknande domarinsatser i framtiden? Claesson har förstört matchen mot Växjö där vi är klart bättre samt matchen mot Luleå och nu igår. Ingen av dom tidigare matcherna var ju dock lika dräpande som gårdagens match. Motståndarna kommer också få enkla utvisningar mot sig ibland och i viss mån kommer det säkert jämna ut sig och sen kan det fan inte bli mycket mer ensidig domarbedömning än igår utan att enskilda domare blir bestraffade och det vill dom ju så klart inte.

Tycker verkligen man borde ha markerat mot domarna igår genom att avstå att tacka dom för matchen. För gårdagens domare blåser det här så klart över men jag hoppas verkligen att alla hårda ord från läktarna som dom dränktes av hela matchen får dom att ta andra matcher än våra. Dom inser nog själva att när dom framkallar lynchstämning bland barnfamiljer på sittplats så har dom gjort bort sig.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2023-01-07
Olle: Jag tror att Lander sa till om att åka direkt ut i omklädningsrummet, men 4-5 spelare hörde tyvärr inte detta.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Färjestad BK 2023-01-07
Olle: Jag tror inte vi kommer slippa dåliga domarinsatser, men jag kan inte för hela min värld tänka mig att vi kan få utstå en liknande tillställning som igår. Jag har liksom aldrig på riktigt misstänkt matchfixning, även om jag säkert i affekt skrikit det, men igår kan jag helt enkelt inte släppa det. Vet inte hur många gånger jag sagt det nu, men jag har under mina 25-år som hockeyfanatiker aldrig bevittnat något liknande. Jag kommer även skriva till domarförbund och ifrågasätta. Något jag aldrig gjort tidigare.

Som sagt, Claesson och Wedin hade kunnat förstöra matchen bara genom att börja blåsa sönder en timid tillställning. Men att de ger ett lag så grava fördelar, i helt omotiverade lägen är en skam för domarväsende rent generellt.

Gällande tackande av domarna. Jag stod kvar en stund efter matchen och skrek lite väl valda ord till FBK-spelarna i svartvitt, och upplevde det som att bara en handfull timråiter åkte fram och tackade? Typ 6-7st. Resten åkte väl direkt mot omkl. Rum?

Även om jag tycker det är bra att Ante ryter ifrån, hade jag hoppats att han hade sagt något i stil med: ”Den här rättskipandet kommer vi behöva anmäla för granskning. Det får man såklart inte göra hur som helst, men maken till potentiellt jäv har jag aldrig varit med om”. Det om något borde väl få domarduon att reflektera över sin insats? Att Ante samt spelare klagar på dem tycker de säkert bara är underhållande. Att publiken skriker skulle inte förvåna mig om det ger dem lite ribba med.
Låst ämne