1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2444884

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2023-01-12
Synct: ja jag fattar ingenting. Jag tycker vi hittills har helt rättvist varit ett topp 6 lag mkt tack vare en hög lägsta nivå och så kommer den här matchen. Klart oroväckande
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2023-01-12
JanneH: Kommer alltid komma plumpmatcher där det går troll i pucken. En normal match hade Timrå haft en mycket större utdelning på sina chanser, visst Clang kanske gjorde sin karriärs bästa match också.

Tror som fler här inne att detta kan ha varit en nyttig käftsmäll. Nu är det back to basics och sen måste vi se över PP. Bara jag som tänkte på att vi bara har left-skyttar i PP? Hartmann va inne men då va han mer bakom mål. Jag förstår inte varför man inte sätter Halloran/Eeronen/Rindell på direktskott, den taktiken fungerar ALLTID.

I övrigt ska det bli väldigt spännande att se vad den nya finnen kan bidra med. Vet att Kapanen har velat haft denna typ av spelare sen han tog över Timrå. Han fick en fråga i en intervju om vilken spelare ifrån ett annat lag han hade tagit (Nått i den stilen) då nämner han Markus Hännikäinen ifrån Linköping. En tuff och hårt arbetande forward som offrar sig för laget. Hoppas Kimmo har hittat den spelaren nu, för det är lite för mycket finsnickeri ibland.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Rögle BK 2023-01-12
Vilka domare tar flest utvisningar?
Vilka domare tar störst andel utvisningar på bortalaget?
I vilka arenor tas flest utvisningar?
I vilka arenor tas störst andel utvisningar på bortalaget?

Under pågående matcher har många av oss uppfattningar om domarnas insatser och svaren på de frågor som ställs ovan har naturligtvis betydelse för våra bedömningar.

De flesta av oss är naturligtvis känslomässigt engagerade när vi följer vårt lag och vi inser att våra bedömningar blir mer eller mindre subjektiva. För att reducera det subjektiva inflytandet något kan det vara värdefullt att ta fram fakta.

Så det har jag gjort.

De tabeller som följer nedan har redan lagts ut på Luleåplanket men försvinner ju snabbt när plankets förstasida rullat igenom och hinner då inte bli lästa tyvärr. Tror också att det kan finnas läsare på Brynäs och Timrås välbesökta sidor som kan vara intresserade av resultaten så jag lägger ut dem på era respektive sidor nu.

Förklaringar

Jag har gått igenom samtliga 225 spelade matcher från 17 september 2002 till 7 januari 2023 och registrerat domslut för utvisningar på 2 min, 5 min, 10 min samt 20 min. Från dessa har jag eliminerat 10- och 20-minutersutvisningar eftersom de är personliga och leder inte till powerplay/boxplay.

Tabell 1
Antal dömda matcher för olika domare och antal utvisningsminuter de dömt för hemmalaget och bortalaget.

Tabell 2
Genomsnittligt antal utvisningsminuter per match, totalt, samt uppdelat på hemmalag och bortalag som respektive domare delat ut.

Tabell 3
Genomsnittligt antal EXTRA minuter per match som respektive domare delar ut till bortalaget jämfört med hemmalaget. Hur många % fler utvisningar delar respektive domare genomsnittligt ut till bortalaget jämfört med hemmalaget?

Tabell 4
Antal spelade matcher i olika städer antal utvisningsminuter dömda för hemmalaget och bortalaget.

Tabell 5
Genomsnittligt antal utvisningsminuter per match, totalt, samt uppdelat på hemmalag och bortalag som utdömts i olika arenor/städer.

Tabell 6
Genomsnittligt antal EXTRA minuter per match som delas ut till bortalaget jämfört med hemmalaget i respektive städer/arenor. Hur många % fler utvisningar delas genomsnittligt ut till bortalaget jämfört med hemmalaget i olika arenor?

Tabell 7
Slutligen en undersökning av hur många utvisningsminuter respektive lag får när de spelar hemma och borta:

Totalt (både hemma och borta)
Detta är alltså fakta tagna från den vanliga Fair Play-tabellen, fast efter att 10-minuters och 20-minutersutvisningar eliminerats.

Hemma
Dessa siffror hämtade från tabell 4-5 ovan.

Borta
Med information avseende data Totalt och Hemma har motsvarande för Borta framräknas med enkla algoritmer (formler).

De två sista kolumnerna till höger redovisar hur många % färre utvisningar som delas ut till respektive lag när de spelar hemma jämfört med borta; samt hur många utvisningsminuter respektive lag tilldöms när de spelar hemma jämfört med när de spelar borta.

Kommentar
All denna information är ren fakta och självklart inte påverkad alls av vad man kan tänkas ha för uppfattning av hur det döms i olika arenor och av olika domare. Men eftersom det inkluderar >225 timmar hockey är det utan vidare tillräcklig information för att kartlägga om det utdöms fler utvisningar inklusive högre andel utvisningar på bortalaget av olika domare och i olika arenor.

Naturligtvis ger denna information möjlighet att identifiera intressanta förhållanden och möjlighet att göra olika bedömningar samt dra en hel del slutsatser. Men jag avstår själv från det. Varsågod, den som är intresserad! 😊
Kommentera