1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581782 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2446026

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2023-01-14
Charlie2: Ja vi har tappat allt i försvarsspelet med följd att anfallet blir lidande också för att de känner en osäkerhet om det blir ett pucktapp och kontring. Backarna blir ängsliga och forwards blir rädda.

Föresten, var det inte en tränare som sa att det är omodern att skymma målvakten och speciellt vid PP? Konstigt att alla andra lag skymmer målvakten och helst med två spelare medans Timrå skymmer inget.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2023-01-14
Villervalla: Tänker att det blir lite snöbollseffekt av det hela. En smal och trubbig backsida blir ju så klart ännu smalare och trubbigare när minuter fördelas mellan färre backar. Redan puckosäkra backar utsätts för fler svåra situationer som renderar i tillbakatryckt Timrå. Vilket i sin tur påverkar den offensiva kraften. Man tenderar att spela fast sig i egen zon och tvingas lägga energin på det.

Speluppbyggnadsmässigt läggs alldeles för många minuter på Svensson, Erixon, Stenqvist och Edfeldt - spelare som egentligen inte ska vara bäst på den delen. Svensson ska tackla och täcka skott, inte bygga upp spelet. Samma åt andra hållet: Eronen, Rindell, Edfeldt och Stenqvist tvingas lyfta alldeles för många defensiva minuter. Inte deras styrka.

Även om första perioden var bra rent försvarsmässigt (höll dom på utsidan) började man redan där med att spela fast sig i egen zon gång på gång. På grund av ovannämnt resonemang. Och sedan var väl matchen körd egentligen. Trots 0-0 efter första.

Att prata om kris, schism och att Ante tappat gruppen (populärt resonemang vid förluster) är ju rent jävla dravel och oförmåga att lägga ihop saker och ting.

Timrå är inne i säsongens värsta formsvacka. Den förstärks eller skapas tack vare personalproblem. Klart som fan att Ante och alla i den röda tröjan gör vad dom kan för att bryta den. Men jag tror att det blir svårt så länge en redan svag backsida saknar sina tre (räknar in Erixon som lär stängas av) bästa pjäser. Fortsätter det så här när alla är tillbaka kan man på riktigt prata kris. Men först då egentligen.

Det är smärtsamt och jävligt frustrerande när det ser ut så här. Jag blir galen, trots att jag innerst inne inser att det finns bakomliggande orsaker. Ett lag går inte från att vinna en jävla massa matcher och spela konsekvent försvarsspel till att vara klappkassa utan att förutsättningarna ändras ganska radikalt.

Typ.
Låst ämne

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2023-01-14
Villervalla: Är ingen Timrå expert med det ser ut som ni står och faller på vilket humör förstalinan har för dagen. Hängskalle på Emil och det är kört för dagen. Den tendensen såg vi under den halva säsongen han spelade för AIK. Helt klart finns det hockey i den killen men man måste komma på jobbet varje dag i SHL nuförtiden.
Låst ämne