1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581770 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2449511

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2023-01-19
empa11: men om nån sa till dig att dom vill skriva fast dig på jobbet i fyra år. Och du vet att löneförhöjningen nästa år blir 15% då låser du väl rimligtvis inte din lön år 1 utan framtida löneförhöjningar? Klart spelarnas agenter ser till att lönerna följer med utvecklingen.

Jag tycker Dahlén och EP ska vara goda för 1 poäng per match. Jag kanske har fel förväntningar på vad en toppspelare i SHL ska prestera. Felfri säsong, varför dra det till ytterligheter? 15 matcher 1 mål, det hade varit svidande kritik mot hartmann med dom siffrorna och förväntningarna på EP är ju satan så mycket högre än på Hartmann. Jag tycker det är fiaskosiffror.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2023-01-19
Olle: Jag vet inte riktigt vad det har med diskussionen att göra? Absolut finns det stegrande avtal, av många anledningar, men det är återigen något som ska vara budgeterat för. Är Timrå det första laget i SHL som bränner hela sin spelarbudget de kommande 5 åren pga en silly?

Det kan man tycka. Men sen kommer verkligheten ikapp. Det är deras första säsong i SHL på ett tag (samt första någonsin), typ halva laget är utbytt mot förra säsongen, tränaren gör sin första säsong som ensam headcoach osv osv. Vi kan fastna i att hans poängskörd varit för dålig de senaste matcherna, men han kommer med all största sannolikhet landa över 30p. Skulle han göra en snarlik säsong igen, ja då kan man börja diskutera. Men det här att folk ska ryka så fort de visat sig sårbara är en filosofi jag hoppas vi inte anammar. Hade kanske sagt annorlunda om vi låg på plats 14, då börjar desperation kicka in.

Undermedvetet har man ju vetat att denna svåra andra säsong ska överlevas. Även om man ett tag där gick på moln och fantiserade om annat.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2023-01-19
Olle: Mycket beror ju dock på omgivningen också. Både EP och Dahlén är beroende av ett fungerande lag då de inte kan göra allt jobb själva till skillnad från t.ex Lander eller Wedin. När EP spelade i Växjö och sånär vann poängligan 20/21 så hade han ett optimal omgivning med snabba backar som kunde driva upp spelet och medspelare som åkte skridskor istället för att stå stilla. Lägg till att ligan är tightare denna säsong så har vi nog endel av förklaringen. Sen tror jag EP också har något mentalt som är ivägen men kan ju vara något som förstärker en redan dålig situation.
Låst ämne