1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

558721 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2452686

Sv: Apropå nånting...
Tja,

Bara för protokollet vill jag meddela att jag får psykbryt på dessa jävla speluppehåll lör-tors. Det gör mig så otålig, och på så dåligt humör att det påverkar mina vardagsbestyr å de negativa.
Jag hoppas att alla inblandade som skapat denna situation får analklåda, samt att de har väldigt korta armar.

Hörs imorgon!
+11
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
empa11: Känns som Timrå haft/har detta spel schema med bara två matcher per vecka än de flesta andra lag i serien, med undantag lagen som spelar CHL. Tror de är betydligt större fördel än nackdel med CHL spel, hålla igång laget i matchtempo och möta andra typer av spelstilar och nöta tex på slutspels matcher.

Som sagt alldeles för många veckor med endast två matcher hittills denna säsong, de är jävligt viktigt kunna ha kontinuitet vecka efter vecka med så jämnt spelschema som möjligt.

Sen frågan till er alla, vad vill ni se och vad som är viktigast för vårt kära Timrå att värva för spelare?
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hmm Bernie ska alltså vara klar för oss.. Jag är aningen skeptisk om än hoppfull, och jag försöker hålla ett öppet sinne. Men nog fan känns inte denna värvning klockren direkt, iaf inte med den backsida som vi sitter på idag. För slapp bakåt, underligt positionsspel och ser dessutom ganska så obrydd ut. Känns inte som SHL-kompatibla egenskaper direkt.

Något som dock måste framhäva är hans enorma förmåga att göra poäng. Han taktar alltså 58 poäng, vilket skulle vara en monsternotering utan dess like (nästan, Johan Åkerman gjorde 61 points 05/06). Då är frågan, vilka slutsatser kan man dra av en poängmaskin till back i HA? Nedan följer 5 bästa backpoängplockarna sensate 5 åren:

21/22:
David Bernhardt, Pontus Nässén, Chad Billins, Axel Bergkvist, Colby Sissons

20/21:
Jimmie Jansson, Rasmus Bengtsson, Kim Johansson, William Petrhus,Zach Palmquist

19/20:
Jerome Leduc, Wilhelm Westlund, Amil Krupic, Danie Norbe, Dennis Fröland

18/19:
Alexander Dielert, Nolan Zajac, Oskar Nilsson, Jonas Liwing, Jacob Andersson

17/18:
Marcus Björk, Karl Johansson, Oskar Drugge, Anders Grönlund, Andreas Frisk


Som ni ser är det väldigt få av dessa om är/har varit etablerade SHL-spelare. Det som varit lyckade värvningar från HA-SHL har snarare varit stabila tvåvägsbackar likt Adam Wilsby, Biran Cooper, Filip Roos med flera. Få renodlade offensiva backar har slagit igenom. Detta bådar mindre gott för Bernie.

Samtidigt är hans notering något i hästväg, så kanske dags att ovanstående mönster bryts? Men bara om han spelar i Timrå. Om Modo går upp och Bernie spelar kvar får han mer än gärna bli en dunderflopp :)
+5
Kommentera