1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

558729 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2452694

Sv: Apropå nånting...
Hmm Bernie ska alltså vara klar för oss.. Jag är aningen skeptisk om än hoppfull, och jag försöker hålla ett öppet sinne. Men nog fan känns inte denna värvning klockren direkt, iaf inte med den backsida som vi sitter på idag. För slapp bakåt, underligt positionsspel och ser dessutom ganska så obrydd ut. Känns inte som SHL-kompatibla egenskaper direkt.

Något som dock måste framhäva är hans enorma förmåga att göra poäng. Han taktar alltså 58 poäng, vilket skulle vara en monsternotering utan dess like (nästan, Johan Åkerman gjorde 61 points 05/06). Då är frågan, vilka slutsatser kan man dra av en poängmaskin till back i HA? Nedan följer 5 bästa backpoängplockarna sensate 5 åren:

21/22:
David Bernhardt, Pontus Nässén, Chad Billins, Axel Bergkvist, Colby Sissons

20/21:
Jimmie Jansson, Rasmus Bengtsson, Kim Johansson, William Petrhus,Zach Palmquist

19/20:
Jerome Leduc, Wilhelm Westlund, Amil Krupic, Danie Norbe, Dennis Fröland

18/19:
Alexander Dielert, Nolan Zajac, Oskar Nilsson, Jonas Liwing, Jacob Andersson

17/18:
Marcus Björk, Karl Johansson, Oskar Drugge, Anders Grönlund, Andreas Frisk


Som ni ser är det väldigt få av dessa om är/har varit etablerade SHL-spelare. Det som varit lyckade värvningar från HA-SHL har snarare varit stabila tvåvägsbackar likt Adam Wilsby, Biran Cooper, Filip Roos med flera. Få renodlade offensiva backar har slagit igenom. Detta bådar mindre gott för Bernie.

Samtidigt är hans notering något i hästväg, så kanske dags att ovanstående mönster bryts? Men bara om han spelar i Timrå. Om Modo går upp och Bernie spelar kvar får han mer än gärna bli en dunderflopp :)
+5
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Håkkybåkky: Bernhardt är ju enligt senaste infon i media helt klar för Timrå, oavsett om Modo går upp eller ej?

Edit: Sorry läste fel såg jag nu. Spelar med Modo om de går upp. Heja Modo!!
+5
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Håkkybåkky: Tycker vi borde ge Anderberg ett tryout nästa år!!! Han är bra enligt mig stor,stark o har ett helvetes skott o träffar mål men snabbheten går väl att träna till en grisfösare i akterspegeln så!! Ja de behövs nog på många som bör backchecka!!!🇺🇿🇺🇿🇺🇿
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Håkkybåkky: Jag tror fortfarande trots ingen håller med mig, att Bernhardt kan bli en ruggigt bra back i SHL. Jag tror på att HA inte har samma spelsätt och strukturer som SHL har. Det jag menar med detta är att vi har tagit in Rindell som vad jag vet sedan tidigare är väldigt blek defensivt. Lovande offensivt. Men hans defensiv är så in i helvete mycket bättre idag än när han spelade i Liiga. Mycket beroende på Antes och Backlunds defensiva strukturer.
+2
Kommentera