1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580632 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2454797

Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2023-01-26
Ska sluta tjata om Landers insats igår snart. Är bara helt jävla frälst. Det var på riktigt som att se en klassisk filmhjälte kliva fram när det behövdes som mest. Har sett detta klipp säkert 25 gånger sen igår nu. Precis som i scenen i Mandalorian när Luke Skywalker dyker upp kommer jag gå tillbaka och titta på detta när jag behöver bli på bättre humör.
Behöver detta inlägg för min egen sorti.

Bild 1: Får direkt pucken i sitt första byte efter kvitteringen. Brynäs ligger på högt pga medvind och jakt på seger.

Bild 2: Lite enkla kroppsfinter skakar han av sig bägge Brynäsare och vänder upp själv. Spelar inte ner till backar för något trött uppspel.

Bild 3: Laddar fart med ett par bestämda skär likt Foppa i Hartwall arena 2003, och stormar mot offensiv helt målmedveten.

Bild 4: Utmanar samtliga motståndare på blå, istället för ett intetsägande jävla nedlägg. Lirkar ut en pass perfekt timad till Mieho som får bra ytor.

Bild 5: Fullföljer sin åkväg med största resolut, och utmanar två motståndare. Vinner ner pucken bakom förlängd mållinje.

Bild 6: Gör HELA jävla jobbet och trycker med urkraft undan Brynäsare som är först på pucken. Hartmann har en riktigt bra aktion och vinner tillbaka pucken ner till Anton, som får fri bana in mot mål pga att han fullföljt hela sin situation med sin styrka.

Bild 7: Bryter in mot mål. Har här ett bra läge att slå en flippass till Mieho, som säkert 95% av laget skulle försöka med då det finns en stor fäbless för att passa pucken in i mål. Men inte Lander. Puckjäveln ska in!

Bild 8: Bränner iväg en stenhård handledare mellan desperat försvarande Brynäsare. Ribba in och helt otagbart för Lindbäck pga tumultet som uppstått av att Anton visat alla svarta på isen att de inte kommer få iväg någon puck så länge han är på planen.

4-3 och matchavgörande, i ett läge där hela laget var i brygga. Är som sagt fortfarande helt tagen över denna härförare, denna vågskål mellan vinst och förlust i en OTROLIGT viktig match. Han kan mycket väl här gjort så att vi kommer få se slutspel i vår. För han är vår kapten. Blir typ tårögd.

TACK, du fina människa. Jag har aldrig haft så mycket förtroende och beundran för en kapten i den rödvita dressen.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2023-01-26
empa11: Lander efter matchen igår: "det här är en laginsats".

Hela hockeysverige ba: "Yeah, right!"

Aldrig förr har väl en ledare i Timrå IK så tydligt bestämt sig för att själv vinna en match när resten av laget var upptagna med att spela uselt.
Låst ämne

Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2023-01-26
empa11: Domustrappans poddintervju med Anton Lander är verkligen en rekommenderad lyssning, avsnitt 14.
Låst ämne