1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581619 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2455639

Sv: Apropå nånting...
ToddW: ni lär nog bli varse om att det är två skilda världar mellan HA och SHL när ni gått upp. Tycker HV71 är ett bra exempel på det, dom hade förmodligen slaktat HA med det laget dom har denna säsong men i SHL håller det inte alls. Sen finns det ju vissa ”rock’n’roll-lag” som alltid får en match att se ostrukturerad ut. Oskarshamn är ett sånt lag men i allsvenskan kryllar det av dom.

Om bernhardt går till SHL så är han nog inte tilltänkt som en toppback i något lag faktiskt. Kanske 5-6:e back.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Olle: Ja det är också bara kolla på Oskarshamn och Leksand som båda är etablerade lag i SHL nu.
Båda dom hade ju förmodligen rykt i Coronasäsongen med.

Jag vet att det är lätt att som supporter vilja tro att bara för att man är lite överlägsen i HA så är man nästan ett mittenlag i SHL, men nej tyvärr är SHL svårare än man tror.

Fanns ju folk som var så övertygade förra songen att Hvs lagbygge då var SHL klass som du säger. Jag var aldrig en av dom och HV supportrar har ju fått inse sanningen nu med ett ännu mer tillspetsat lagbygge denna säsong.

Modo kommer behöva inse att det som i Timrås och Hvs fall handlar om att överleva första säsongen. Sen kan man bygga mer långsiktigt.

Ja om inte Modo helt plötsligt skulle få hem alla sina sgamla spelare från NHL som är i sin prime nu, men tyvärr lär det nog inte hända.

Sen är det också lätt att tänka att om man gått upp med spelare som Modo tappat som Olofsson, Karlkvist, Tambelini, Johnsson och Rosdahl minsann är så bra nu, så hade de kunnat etablera sig snabbt en första säspog om de gått upp. Men de fick ju alla komma in i ett etablerat lag med rätt förutsättningar. Jag tror inte det hade blivit samma succe direkt med att spela i en nykomling som Modo med allt det innebär.
Kommentera