1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582019 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2463366

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Ja, jag vet inte om vi till viss del glömt bort hur det är att vara ett stabilt, producerande lag.

Stirrar man blint på poäng kan jag bara påminna om spelare som ringer poängklockor som inte alls hade speciellt mer producerande säsonger än vad EP gör nu. Kallio hade väl aldrig en säsong över 40p. Kahnberg låg oftast runt 30p, men ibland under. Martin Thörnberg gjorde knappt över 40p någon gång. Friberg har väl aldrig gjort över 30p? Vår guldgosse Pärssinen landade ofta strax över 20 (förvisso skadad många säsonger).

Nu måste fan den här stommen med timråiter vi har få chansen att bygga en grund för framtiden utan att vi ska förvänta oss de träffar guldådran direkt. Och ingen av dem är väl knappast underkänd efter denna säsong? Vi har för fan 4 pinnar upp till tredjeplats!!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
empa11: säsongen 20/21 gjorde EP 48p på 52 matcher för Lökers men säsongen innan (19/20) gjorde han "bara" 25p på 52 matcher. I år har han gjort 26p på 40 matcher så om han har samma utveckling som han hade i Lökers, dvs att han höjer sin produktion i sin andra säsong så kommer han ju göra typ 60p för oss nästa.

OBS! exemplet ovan ska ses som en glimten i ögat lek med statistik
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
empa11: Alla toppspelare i en förstalina som gör 1 mål på 20 matcher (dvs. nästan 40% av hela säsongen) får kritik, så är det bara. Nu är Timrå i den lyckosamma positionen att förstalinan avgör vissa matcher och när dom inte gör det så har ju faktiskt andralinan med Hanzl i spetsen klivit fram och avgjort andra. Vissa motståndare är dessutom bättre på att stänga ner än andra, Frölunda var rätt effektiva på att stänga ner oss hela matchen senast.

Tycker ändå grundståndpunkten i ett hockeylag borde vara att presterar man inte så blir man bänkad eller flyttad till annan lina, speciellt när det gäller förstalinan. Tycker inte det ska finnas så många ”fribiljetter” då det lätt börjar sticka i ögonen på andra. Det är speltid och sändningstid som spelarna tävlar om, om någon får oförtjänt mycket så kanske man väljer spel i annan klubb när man upplever att man inte får chansen. (Lex Halloran)
Kommentera