1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2472034

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2023-02-16
sargad: Exakt så. Om förra matchen var katastrof var ju det här ett steg i rätt riktning för att vända skutan efter uppehållet. Vi blir lite små i perioder, alldeles för mycket i andra, och det måste bort. Finns ju såklart få lag som har felfria matcher, men momentumet vi skapar åt motståndarna tär alldeles för mycket på grabbarna. Syns att det är en självförtroendedipp.

För att komma på rätsida tror jag inte det är dumt att göra en rockad i första och andralina. Vi behöver mer stabila toppformationer om vi ska knipa slutspelsplats, och börjar rinna ut om tid med att ge förstalinan tålamod. De får gärna hårdträna tillsammans hela sommaren sen om de absolut vill spela ihop.

Sedan vet jag inte vad som hänt med defensiven. Den annars så stabila lagdel har vänt från dag till natt efter lattjoturneringen. Och det känns inte som det är spelidén eller grundspelet som är den stora boven, utan jättekonstiga individuella beslut. Det är så många gånger under dessa 6 perioder jag utbrustit: ”MEN VAD GÖR DU?”, när någon skitit i det solklara alternativet och spelar in sig och laget i en pissits. Att flera ska bli så kollektivt klantiga får jag faktiskt inget grepp om.

Även i offensiven tar backarna märkliga beslut. Skickar ner puckar i runden där ingen spelare finns. Jättelätt för motståndare att bryta anfall. Eller åker och byter precis när vi behöver manpower för att täcka upp utlägg. Eller bara drälla med puck på blålinjen. Som sagt, så många individer som står för individuella blunders.

Offensivt gäller det att spela som i tredje. Spelar vi så en hel match kommer vi göra mål. Mycket rakare. Uppoffrande. Spelare letar ytor. Vi transporterar pucken in på olika sätt, försöker inte enbart jaga ner i sarg och vinna på ren styrka. Variation!
Kommentera