1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581380 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2480927

Sv: Timrå IK - Malmö Redhawks 2023-02-25
Det kanske ändå visar att det inte alltid är värt att bara "parkera bussen" och vara för tight defensivt. Luleå t.ex släpper ju till väldigt lite och är i topp i ligan gällande den statistiken, men ligger ändå pyrt till i tabellen pga att de inte skapar något framåt. Oskarshamn har sämst Corsi i hela ligan med 44%, men ligger nu fyra i tabellen pga ett väldigt fint omställningsspel och kliniska avslut. Önskar att Timrå hade något likande när vi ska spela oss ur. Många av våra anfall försvinner bort i intet. Som jag ser det pga att vi är för lättlästa och passar oss ut mot sargerna där vi kör fast.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Malmö Redhawks 2023-02-25
Labban: har ni tänkt på att ofta när vi diskuterar Timrå och spelsätt så verkar det bara finnas ETT spelsätt. Vore det inte bra om man åtminstone hade TVÅ? Ett för att gå på attack och fixa en 2-3 måls ledning och sedan ställa om till igelkottförsvar.
Eller om man möter Saik eller FBK borta så kan man börja igelkotten och sedan jaga.
Kollar man på speciellt våra matcher så är det ju ändå så det ser ut hela tiden. Känns liksom inte som man har varken plan A eller B, utan mer att man bara följer matchutvecklingen. Mot Växjö senast var det Timrå som styrde hur matchen skulle se ut men resten av matcherna (efter nyår) har vi mestadels bara anpassat oss till vad som händer i matcherna.

Har inte ledarna fått gå den här flummiga jävla Steven Covey kursen "De 7 goda vanorna". En grej den kursen tar upp är att man ska vara proaktiv och inte reaktiv.
Och till er som vet vad jag talar om så tycker jag att EP är ruta Q4 just nu...
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Malmö Redhawks 2023-02-25
Labban: Med facit i hand, delat ledarskap var dömt att misslyckas men Freddan hade totalhockey utan fungerande defensiv, Ante verkar ha hittat en bra defensiv modell. Vi behöver dock EN tränare som kan kombinera båda delarna..

Känslan säger mig att Ante är så övertygad om att hemvändarna kan lösa offensiven själv och att det saknas en tydlig offensiv spelidé istället.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Malmö Redhawks 2023-02-25
Labban:

Ja Antes spelsystem är nog en stor bidragande faktor att vi inte får ut maxkapacitet i laget. Vi har ju skickliga spelare offensiv på pappret i all fall. Men ändå får vi ut så lite. Sedan vet jag inte om den här hemvändarfesten blev så himla bra. Kanske blivit för mycket kompisgäng över det hela. Vi känns inte så hungriga överlag.
Låst ämne