1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581808 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2507450

Sv: Slutspel 2023
Olle: ok, så det är 8 backar + Edfeldt och Forsmark. Då ska två etablerade backar in + ev. en till i stället för Bernhardt? Bara för att vi har stabbiga backar på kontrakt gör väl inte en stabbig Kinnvall defensivt det bättre? Angående LaLeggia var väl skälen två till att han fick gå. För dyr och för dålig defensivt. Att Eronen inte stannar är väl klart. Gäller detsamma Stenqvist?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Slutspel 2023
Nisse på Mon or: Stenqvist, Didde och Svensson har för dålig puckhantering. Stenqvist något bättre än dom andra två men av det jag sett från Kinnvall så är han en betydligt bättre ”spelande” back än Svensson och Didde. Vår akilleshäl just nu är vår oförmåga att spela oss ur press. Vi får inga spelvändningar, vi fastnar i egen zon och fel backar får för lång tid under press. Stundtals när man ser didde och speciellt Svensson så undrar man om dom är halvblinda, dom har puck under kontroll i egen zon och drar den rakt på bladet till motståndare på blå. Svensson är också helt inkapabel att få en puck på mål men han slutat inte skjuta för det. Tyvärr tycker jag att allt som var bra med Svensson när vi gick upp just nu är en nackdel för honom. Han tacklas mindre, han kan inte använda sin storlek till sin fördel utan han sitter inte sällan på röven efter en närkamp och hans enkla raka spel är FÖR enkelt för att starta ett snabbt anfall. Han skulle bli en bra defensiv back i ett allsvenskt topplag.

Bernhard kan bli spännande, offensivt är han riktigt bra även om han spelar i allsvenskan. Han har en otrolig förmåga att få skott på mål men då är motståndarna inte hälften så bra på att täcka skottytor i allsvenskan heller. Kinnvall är ändå testad i SHL, jag är övertygad om att han kan ersätta Stenqvist. Gällande Eronen så är det väl mest efter Rindells skada som han fått lite mer offensivt förtroende (?) men hans poängskörd skrämmer ju ingen även om han varit riktigt bra i slutspelet. Eronen klarar heller inte av jobbet framför egen kasse. Sen är ju kapanen bevisligen inte rädd för att trampa på tår, får han en chans att ta sig ur ett dåligt kontrakt så kommer han ta den.

Kan vi bara få tag på lite smartare backar så tror jag hälften är vunnet. Ett drömmål signerat Dahlén börjar inte med ett krosspass i slottet, det börjar med en väl avvägd sargpass förbi checkande motståndare i egen zon.
Låst ämne