1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577883 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2507850

Sv: Slutspel 2023
Från Örebrohåll är det förstås helt andra känslor efter matchen igår, liksom det till skillnad från Timrås upplägg med resor blir enorma skillnader vad gäller återhämtning.

"– Det vi gjort fram till nu lever vi på. Nu är det matcher som gäller, däremellan återhämtning. Sedan om det finns tid emellan som inför kvartsfinalerna så kan man träna lite, säger Niklas Eriksson."

Det går ju inte att blunda för vilka skillnader upplägget vad gäller resorna har gjort. Chartrat flyg igår betydde att Örebro var hemma före tolvslaget. Man fick välbehövlig sömn och kunde börja dagen med återhämtning.

Vidare pratar man om matchen igår som man nämner som en laginsats. Det är en tydlig konsekvens i det enkla spelet som ger laget en bättre balans.

"-Det är inte så många omställningar de får på oss som i match tre. Har vi balansen i vårt spel så kan vi känna oss trygga."

Jag säger inte att det måste göra skillnad, men det krävs ju ingen hittepålogik för att inse vilken stor skillnad det gör att kunna komma hem ett par timmar efter match kontra att kliva på en buss som dessutom havererade. Få några timmars sömn, på bussen igen och samtidigt sitter motståndarlaget på cykeln på gymmet alternativt ligger och får massage och kan ladda om på ett helt annat sätt.
Skolboksexempel på ett vinnande kontra ett förlorande upplägg.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Slutspel 2023
Rip Kirby: Ja givetvis gör det jättestor skillnad. Jag hade gärna sett att man satsar ännu mer på att flyga under nästa säsongs slutspel. Kanske går få något paketpris om man redan på förhand bestämt att flyga flera gånger med samma bolag? Visst kostar det, men ett antal missade hemmamatcher kostar ju också om laget åker ut tidigt i slutspel pga att de är trötta...
Låst ämne

Sv: Slutspel 2023
Rip Kirby: På dessa 2 hemmamatcher vi haft under slutspelet så har vi råd att chartra 3-4 flyg nästa säsong. Baserat enkom på vinsten detta ger oss.
Låst ämne

Sv: Slutspel 2023
Rip Kirby: Jo och det är ju inte så konstigt att vi supportrar redan gett upp denna säsong, när jag tycker beslutet att spara in pengar på bussresande talar lite om att föreningen själva går in med inställningen att vi inte går för det riktigt.
Låst ämne