1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580476 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2545295

Sv: Silly Season 2023-2024
Egentligen borde man väl inte klaga, vi är ett av lagen som är mest klar med lagbygget, Luleå är nog det enda laget som känns helt färdigt, om de inte ska in med en back till möjligtvis. Men jag har svårt att slappna av ändå, det känns som att vår sista backvärvning blir så sjukt viktig, kan bli avgörande för hela säsongen, överdrivet såklart men i mitt huvud känns det så.

Målvakter:
J. Johansson - T. Juel

Sjukt starkt målvaktspar som borde kunna dela på jobbet bra, den som är het står. Ibland blir det ju konstigt när ett lag har två bra målvakter men jag tänker att eftersom ingen av våra två har varit utalad etta i shl särskilt länge utan har fått jobba sig dit så vet båda vad som gäller, ingen av dem är som Lindbäck som kommer från KHL och tror att det ska bli lätt. jag tänker mig att båda vet vad som gäller. 30-22 till Johansson i matcher tänker jag på förhand, men skulle kunna bli tvärtom precis lika gärna.

Kapanen ska ha ett stort plus här, skrev 3 årskontrakt med Juel precis innan han blev bästa målvakten i shl.

Backar:

J. Lyytinen - X
A. Rindell - T. Erixon
S. Forsmark - D. Strömberg
P. Svensson - N. Edfeldt

Om den sista backen blir ett riktigt toppnamn, då skulle det här kunna bli ganska kul. Skulle jag få bestämma helt själv så skulle det vara en stor tvävägsback som är rightare. Problemet är ju att de är dyra och oftast i NHL. Om vi får in ett bra sistanamn så tycker jag ändå att topp 4 ser ganska bra ut. Sen tror jag mycket på Forsmark, han var en stortalang i örebro, spelade mycket men sen fick de fram en ännu större talang i Pettersson som tog hans plats. Svensson som 7e känns bra, tycker han är som bäst när han spelar lite mindre. Bcksidan måste dock ändå ses som vår svagaste lagdel.

Här har Kapanen ett svårt jobb. Om jag gav honom ett plus för målvaktssidan så kanske han ska ha ett frågetecken för förlängningen av Svensson här, eller kanske mest för att jag tycker han fick ett år för mycket, men han är nog väldigt billig. Tim Erixon fick nog ett år för mycket också men om det drog ner lönen så var det nog rätt. Mycket avgörs på sista backen.

Forwards:

Dahlén- Hanzl- Hållander
Pettersson- Lander- Hartmann
Wedin- Lundin- Johansson
Mieho- Andersson- Pääjärvi
Värmhed- Boyce

Bra bredd, man kan ju välja att mixa hur man vill här, jag tror att Wedin kan göra det nästan lika bra utanför topp 6 eftersom han är så bra 1 mot 1, men om man hellre har honom där så byter plats med Hartmann. Värmhed/Johansson/Andersson går ju alla att ha som fjärdecenter. Det gick nästan att läsa in i någon intervju att andersson skulle ut på en kant nästa säsong, Kanske blir det Värmhed som fjärdecenter, aja alla kommer ju inte vara friska/hela jämt, testa runt.

Kapanen verkar ha satt hårt mot på Andersson och Lundin angående lön och roll så det blir säkert bra. Jag tycker vi saknar rightare och lite speed i de lägre kedjorna, men egentligen inte så mycket att klaga på.

Dags att spekulera kring vem den sista backen kan bli:

Olli Juolevi
www.eliteprospects.com/player/196391/olli-juolevi

Tidigare megatalang som inte lyckades slå sig in i NHL, hade en del skador som förstörde i början. Lär bli dyr, Schweiz är inte omöjligt för honom, trots allt ett tidigare topp5-draftval. Det som talar för är väl att han känner Kapanen, annars hade jag inte alls trott att det skulle kunna bli honom. Tyvärr leftare men man kan ju inte få allt.

Andrej Sustr
www.eliteprospects.com/player/44405/andrej-sustr

Stor som ett hus, över två meter runt 100kg, enorm erfarenhet från NHL och KHL, ryktas till Europa nu. Tror kanske han är för dyr för oss men han har spelat med Hanzl i landslaget. Tvåvägsback men mer defensiv, rightare.

Janis Jaks
www.eliteprospects.com/player/52413/janis-jaks

Nybliven bronsmedaljör, Lettlands bästa back enligt mig (såg dem inte i gruppspelet). Bra på skridskorna, hade det dock jobbigare när det blev tungt fysyskt spel mot Kanada,
Riktigt långskott, spelade senaste säsongen i tjeckiska ligan och gjorde bra med poäng, tidigare spelat i ahl och khl, rightare.

Ville Pokka
www.eliteprospects.com/player/45222/ville-pokka

Ryktas dock vara nära att flytta hem till finland, men tvåvägback med bra förstapass och bra defensivt jobb.

Petteri Lindbohm
www.eliteprospects.com/player/45347/petteri-lindbohm

Förmodligen dyr och förmodligen för defensiv mot vad vi söker, leftare.

Tony Sund
www.eliteprospects.com/player/115802/tony-sund

Var totalt värdelös i Rögle senaste säsongen, deras supportrar ville skeppa honom hela säsongen. Innan det var han dock bra, landslagspelare osv. Jag vill inte ha honom men det känns lite som en Kapanen-värvning, en spelare som egentligen är bra men som den senaste tiden inte varit det, kanske kan handlas till rejält reapris. Leftare,

Valfri ahl-spelare som inte är nära nhl

Finns hur många som helst, alla nationaliteter. Nordamerikanska backar som snittat över en poäng per match men som ändå inte kommer spela nhl, något för oss? Vet ej.

Måste jag gissa blir det en finne från Ahl eller Liiga, förmodligen någon ingen av oss har någon koll på.

Ville bara skriva av mig litegrann, så jag skrev om de backar jag hade lite koll på. Har försökt kolla upp så mycket jag kan, kan ha missat saker de senaste dagarna ändå.

Vad tycker ni andra, vilken typ av back vill ni ha?
Vem tror ni det blir?

/Werty
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2023-2024
werty: Ett långskott är Gustav Lindström som med stor sannolikhet inte får något nytt kontrakt med Detroit. Kan såklart vara för dyr, men det finns en del gamla Almtuna-kopplingar. Har spelat med Lundin bl.s.a. Gus är rightare, lite mer defensivt inriktad men jag kan tänka mig att han skulle ta för sig betydligt mer offensivt i SHL.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2023-2024
werty: Janis Jaks var väl klar för Rögle?
Låst ämne

Sv: Silly Season 2023-2024
werty: Ska se om jag kan bidra med lite tankar senare men först vill jag bara skriva fy fan vad fräscht med lite av ett mastodontinlägg om v å r silly! Det var sannerligen inte igår, tack! 👏
Låst ämne

Sv: Silly Season 2023-2024
werty: Hoppas Kapanen hittar en tvåvägsback som är trygg med puck framför allt som har styrkan att spela sig ut med pucken ur press etc. PP spelet kan Rindell ta hand om.

Sen har jag också förhoppningar om att Melander får kontrakt och en Ärlig chans, skulle han visa sig ta plats på riktisgt så har vi plötsligt en rätt hyffsad backsida i så fall.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2023-2024
werty: Själv tror jag likt O.J så kommer Värmhed bli utlånad till ett HA lag nästa säsong för med istid
Låst ämne