1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581286 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2546989

Sv: Apropå nånting...
Lite besviken om det "bara" blir Eronen. Stjärnspäckad forwardssida i all ära, men var det något förra säsongen visade så var det väl ändå att problemen vi hade började bakifrån. Inte det att vi inte höll tätt, utan att vi hade problem (med några undantag som Rindell, Lyytinen) med uppspelen. Vi hade alltså svårt att vara spelförande och med den forwardssidan vi har skulle man vilja vara det oftare. Nu står hoppet till att juniorerna som vi har några av nu på kontrakt, kan göra skillnad.

För mig ter det sig lite märkligt att man vill vara ett lag med utpräglad defensiv struktur, men satsar så mycket pengar på forwards. Nu säger jag inte att de backar vi har är dåliga på något sätt, men nog hade man kunnat lägga lite mer krut där istället för på forwards.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Labban: Typ så.
Hade gärna sett en mer rörlig, Petriläinen-klon på sista backplats. Eronen har sina kvaliteter, men snabba uppspel är inte någon av dom. Enda vapnet han verkar ha mot forecheck är att (visserligen ofta snyggt) vända bort motståndaren vid sargen.

Vi släppte in jävligt godkänt antal mål i fjol, men det var ju till stor del på bekostnad av offensiven. Med den här backsidan och dess förmåga att spela sig ur (och spela bort) press lär vi fortsätta behöva lägga stort fokus på det defensiva spelet, och allokera mycket forwardsenergi till detta.

Lite synd. Samtidigt som vi sitter med närmast definitionen av lyxproblem, eftersom lagbyggets slagsida beror på att vi samtidigt fått in creme de la creme av återvändarforwards.

Hoppas Antez kan hantera detta. Lite rädd för att han tittat på Växjös slutspel med mysribba.Vi behöver inte gå åt andra hållet och köra Oskars, men jag hoppas att vi kan få till ett lite snabbare, rakare omställningsspel. Med den här forwardsuppsättningen måste vi maximera antalet anfall som innehåller maxtrampande forwards mot suboptimalt organiserat försvar.

Men, som sagt: lyxproblem. Kanske den tråkigaste sillyn ever, samtidigt den mysigaste.
Det ska nog gå att härda ut i hängmattan med vilopuls tills höstmörkret börjar falla.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Labban: Precis, anfallsspelet börjar bakifrån. En snabb och spelskicklig backsida bidrar till offensiven. Överlag känns backsidan stabil, varken mer eller mindre. Tror Forsmark kommer klara av att en plats på 6 backar. Känns som att det behövs iaf.
Kommentera