1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581367 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2546991

Sv: Apropå nånting...
Labban: Typ så.
Hade gärna sett en mer rörlig, Petriläinen-klon på sista backplats. Eronen har sina kvaliteter, men snabba uppspel är inte någon av dom. Enda vapnet han verkar ha mot forecheck är att (visserligen ofta snyggt) vända bort motståndaren vid sargen.

Vi släppte in jävligt godkänt antal mål i fjol, men det var ju till stor del på bekostnad av offensiven. Med den här backsidan och dess förmåga att spela sig ur (och spela bort) press lär vi fortsätta behöva lägga stort fokus på det defensiva spelet, och allokera mycket forwardsenergi till detta.

Lite synd. Samtidigt som vi sitter med närmast definitionen av lyxproblem, eftersom lagbyggets slagsida beror på att vi samtidigt fått in creme de la creme av återvändarforwards.

Hoppas Antez kan hantera detta. Lite rädd för att han tittat på Växjös slutspel med mysribba.Vi behöver inte gå åt andra hållet och köra Oskars, men jag hoppas att vi kan få till ett lite snabbare, rakare omställningsspel. Med den här forwardsuppsättningen måste vi maximera antalet anfall som innehåller maxtrampande forwards mot suboptimalt organiserat försvar.

Men, som sagt: lyxproblem. Kanske den tråkigaste sillyn ever, samtidigt den mysigaste.
Det ska nog gå att härda ut i hängmattan med vilopuls tills höstmörkret börjar falla.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: Alltså Eronen är stabil och en landslagsback. Han har ett bra skott som jag hoppas han utnyttjar mer då han gjorde många mål i början av säsongen från blå. Vi behöver mer backskott och bra sådana. Behöver inte vara hårda. Både Rindell och Lyytinen är bra på det också.

Men mina källor har sagt att vi var nära att få in en ännu bättre back. Nu tror jag att truppen är spikad inför säsongen, men hoppas man spetsar den med en ännu bättre back inför säsongen. Vi hade behövt någon mer eller iaf bättre än Eronen, en stark tvåvägsback, anser iaf jag. För att kunna hävda oss ännu bättre. Men våra målvakter får väl spika igen :)

Hoppas forwards ändå lägger lite mindre krut på defensiven så de orkar ha en bättre offensiv. Vårt lag är fyllt av skickliga spelare framåt så vi behöver maximera spelet i anfallszon. Det tycker jag vi såg för lite av i slutet av säsongen. Men med Wedin och Hållander kanske det kan bli mer av den varan förhoppningsvis. Kan bli en annan dynamik i laget.

Tycker att Hållander bör spela i någon av de två toppkedjorna för övrigt.

Forza Timrå! In Kapanen we trust.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Som jag skrivit tidigare så får vi eventuellt en Eronen som har ett års erfarenhet av SHL och som kan laget sedan tidigare. Timrå får också förhoppningsvis en spelare som de vet vad de får. Det ska inte underskattas.

Jag tar hellre en stabil Eronen än en oprövad jänkare som kan floppa likt Zajac.
Kommentera