1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582413 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2551345

Sv: Apropå nånting...
kulltorp & Rip Kirby:

Tack för era svar!

Måste säga att jag tycker hela målvaktsdiskussionen och jämförelsen med Brynäs är väldigt konstig. Förra året inledde Brynäs säsongen med två målvakter som båda förväntade sig vara förstamålvakt. Vi har värvat in Tim Juel från Oskarshamn (uppvuxen i Svenstavik som nu flyttar närmare sitt hem) med två SHL säsonger i bagaget. Han kommer absolut utmana Johansson om förstaspaden men är inställd att inleda som andramålvakt. Dessutom delar Timrå och Johansson uppfattningen om att det blev för många matcher för Johansson förra säsongen så jag tror ingen hade klagat om fördelningen exempelvis blev 32/20 sinsemellan.

Att både Expressen och Aftonbladet (tänker då på Ros Tv-Special för en månad sen, inte dagens artikel) då lyfter timrås målvaktspar som en svaghet för att den är ”för bra” tycker jag nästan blir löjlig. Jag minns hur Hans Abrahamsson ifrågasatte Ros hur han kunde ge en 3a i betyg då Timrå har VMs 3:e målvakt och värvat in SHLs bästa målvakt räddningsprocentuellt (om man bortser powerplay/boxplay som var Oskarshamns akilleshäl). Ros höll inte med och ansåg att vi hade ett ”för bra” målvaktspar och förtjänade därför att lägre poäng, ok.

Förövrigt tycker jag inte heller att Brynäs fiasko förra säsongen endast berodde på deras målvaktskarusell utan ett generellt dåligt lagbygge från Alcéns sida som bör ifrågasättas mer.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
timraw: Glöm inte heller att Mikenomad hade 100% rätt! Han sågade direkt!
Sedan var ju Lindbäck rent av dålig under en stor del av säsongen.
Kommentera