1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

583221 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2554215

Sv: Apropå nånting...
vonDöbeln: Antal prenumeranter tycker jag dock säger en del. Men skitsamma, vi verkar vara på samma våglängd som dessa lag oavsett.
Det jag menar är att det går att konstruktivt önska utveckling hos klubben, utan att för den sakens skull hävda att vi skulle vara så otroligt mycket sämre än alla andra. Just nu har jag nästan tappat räkning på vad vi påstått är totalt värdelösa på. Var säkert något mer än ispremiär, tröjskapande, kommunikation/produktion samt anställa klubbdirektör.
Ibland blir man typ orolig att det pågår en desinformationskampanj i våra kanaler för att skada klubben.

Som sagt, jag är inte motståndare till att förbättra på något sätt. Hur kan vi i så fall påverka klubben till att göra detta? Och hur mycket japansk gameshow vill vi ha? Vet att när det föreslagits mer jippo kring matcherna för att locka ungdomar, så känns det som mentaliteten hos många fans är ”nej tack” när vi snackar hoppborgar, tävlingar, shower på is i paus samt annat jox. Att det blir för mycket USA och evenemang, och att vi riskerar att tappa fundamentet som är bra hockey.
Det är inget vi behöver tänka på här med? Att för stor satsning på ungdomar och sociala medier kan påverka seriositeten som är en hårt arbetande hockeyklubb?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
empa11:
”Att för stor satsning på ungdomar och sociala medier kan påverka seriositeten som är en hårt arbetande hockeyklubb?”

Tyvärr så tror jag att den här ”rädslan” är samma rädsla som blir en bromskloss från det lite äldre gardet i klubben. Verkligheten är ju snarare att en för liten satsning på sociala medier och ungas intresse kan få klubben att framstå som oseriös för de som förhoppningsvis skall vara nästa generations ståplats och ungdomsspelare.

Är man en gammal gniden hockeygubbe så lider man inte av att klubben är attraktiv för de unga, man kan fortfarande sitta på hörnsektionerna med en kopp kaffe och matchprogram och tjura över att det inte längre är en pappersbiljett som ska rivas av på ena sidan längre.

Vår klubb har satsat på Dam nu, det är bra. Tyvärr så har vi också satsat på att anställa ytterligare en person till Teamsters? Finns det verkligen så jävla mycket att göra med Teamsters? Jag tror det är en naiv förhoppning att DET är en väg till att attrahera en större publik.

Kanske är en video-serie om Teamstersjobbet en typisk sån sak som borde finnas? Man hör som supporter att det är så fibt engagemang, men VÄLDIGT lite om vad som rent konkret pågår.

Vi har anställt en ”marknadsutvecklare” nu, om vi anställt en kompetent person så känns det som att det är ett direkt tjänstefel om inte det innebär ett mycket större media-presence.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
empa11: Apropå content creation, Boston Bruins kör ju på med sin serie "Behind the B" och har gjort så nu i 10+ säsonger. Där snackar vi content creation.

Sen är det väl visserligen rätt dyrt att skapa något liknande för Timrå (eller vilken annan svensk klubb som helst för den delen), men man kan ju hitta inspiration där och jobba vidare med konceptet, eller delar av det, i någon rimligare version sett till finanser och eventuellt mottagande från supportrar.

Jag vet att jag hade i alla fall betalat en skaplig slant för att få följa Brynäs bakom dörrarna på träningar och matcher och jag är övertygad att ni tikare också hade gjort samma sak. Se lite utskällningar/hyllningar från tränare, följa med spelare hem och se hur dom bor, vad dom gör på fritiden, följa med när laget åker buss/flyg, följa martrisen/matrisarna en dag, hänga med sportchefen på jobbet och se vad han gör, träningar, osv.

Jag vet att vi redan får ta del av några av grejerna ovan, men det är inte i någon större utsträckning och mängd, jag anser att slutprodukten går att göra mycket bättre. Kolla ett avsnitt eller två genom att klicka på länken nedan och bilda er en egen uppfattning, vetja 🙂
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
empa11: Att det blir för mycket jippo att ha en "content-kanal" tycker jag inte stämmer. Att vara en hårt arbetande klubb visas på träning och match ändå. Jag vill att klubben skapar lite profiler man kommer ihåg lång tid framöver.
Kommentera