1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582050 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2578591

Sv: Timrå IK - Linköping HC 2023-10-07
Lite generella tankar kring skapandet av formationer....för jag tror det resoneras liknande hos Ante o co som härinne. Bollas fram och åter kring vilka som passar med vilka. Och självklart är det ju så att det är olika spelartyper med olika spetskompetenser vilket gör att somliga sannolikt passar bättre ihop än andra.

Men det finns en fälla här och jag tror vi gått i den. Och framförallt att laget gjort det. Tanken att om man bara sätter ihop "rätt" spelare så kommer resultatet av sig själv. Då kommer det så småningom att lossna.

Kanske skulle mindre fokus ägnas åt ovanstående och mer kring det faktum att vi har "stänga ner"-formationer som så här långt upplevs som betydligt större offensiva hot än "stjärnformationen" och varför det är så.

Lander gör inte jobbet f.n
Dahlén gör inte jobbet f.n

De två avgjort främsta orsakerna till krampen i effektiviteten just nu för ovanstående får enorma ringar på vattnen i vår offensiv
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Linköping HC 2023-10-07
mikenomad: ja det tar emot att erkänna men när Lander och Dahlén inte presterar så blir det mörka ringar på vattnet. Sära på dessa två känns givet om inte leveransen kommer inom de 3 närmaste matcherna. Dahlén - Hanzl - EP känns spännande och Pääjärvi snubblar ju in målen oavsett så kanske han Lander och varför inte OJ vore kul att testa. Nu är ju inte jag ansvarig head coach så då kan jag ju leka lite mer med formationer och funkar de inte direkt så är tålamodet så kort att jag genast sätter mig och leker ihop nya formationer
Låst ämne