1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581640 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2578856

Sv: Apropå nånting...
Zäta75: Å ena sidan gillar jag att man tar tag i situationen. Å andra sidan sabbar man den kedja som varit bäst. Jag är helt klart kluven till det senare då vi fått både EP och MPS att blomstra här.

Jag ser en överhängande risk att EP kommer att hamna i liknande situation som förra året. En OK insats men inget fansen är nöjda med.

Två målskyttar i samma kedja, dvs MPS/Dahlen, kan ”tvinga” in MPS i en mer grovjobbande roll. Inte helt säker på att det blir bra.

Hållander in med Badgers är det jag tror mest på. Hållander kan få mer utrymme att ta skott i en kedja som inte bara slår chanspass till varandra utan faktiskt lyckas trycka ner motståndaren i deras zon. Hartman får en mer kreativ partner i Hållander.

På det stora hela, tveksam till detta men jag har haft fel förut! (Säger min fru 🙂)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Patrick Polly: Synd på andrakedjan, de har varit briljanta. Likaså tredjekedjan.

Hanzl har mer handleder än Lander och det kanske kan vara bra för Dahlén och Hållander, men då riskerar andrakedjan bli lite trubbig. Kanske får EP stå för handlederna där, kan ju vara ett genidrag egentligen...

Hur som, vi har skyhöga xG jämfört med många lag. Det borde lösa sig fint över tid. Jag tror vi blir lite hårt straffade av individuella misstag i försvaret, som delvis löser sig när vi får tillbaka våra backar som är på skadelistan.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Patrick Polly: Håller med, i matchen mot LHC hade 94-33-51 17-2 vad gäller skapade chanser framåt kontra vad man släppte till bakåt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Patrick Polly: MPS har ju snubblat in målen på alla möjliga och omöjliga sätt och som jag ser det är det främst resultatet av att han jobbar sig till det och är i den berömda zonen. Det kommer nog fortsätta ett tag oavsett kedjeformation. Tycker även EP jobbar hårdare och som ett resultat så får han framgång men resultatet av Dahléns nya superkropp låter dock vänta på sig. Lander är största gåtan för mig. Karln har ju utstrålat jävlaranamma på en nivå som ställer t o m Joel Lundqvist i skymundan men nu är det liksom bara mellanmjölk. Jag fattar ingenting, gör ni?
Det här med att han fått en roll som inte passar honom har jag svårt att köpa då han var center och lagkapten i Tre Kronors OS-lag. Han har vunnit KHL och inte var väl det i nån defensiv brunkarroll?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Patrick Polly: Tror MPS kan kombinera det ändå, att fortsätta sätta dit puckar och ”göra jobbet”. Mest orolig för hur det blir med EP. Mycket kommer handla om hur Lander steppar upp eller inte. Är Dahlén och Lander bra, är hela laget bra.
Kommentera