1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581751 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2595568

Sv: Apropå nånting...
kulltorp:

Det är inte sponsring att köpra/hyra något man behöver, det är helt vanliga marknadskrafter som styr då. Modo har något kommunen behöver och kommunen köper/hyr denna tillgång. Kommunen är fri att bygga en helt egen ishall och driva den, men dom är nog glada att slippa denna risk och istället hyra in yta av ett privat bolag.

Sponsring är mer något som sker utan motprestation eller utbyte av vara/tjänst, hej här får ni x miljoner att använda rakt in i spelarbudget. Det är sponsring det andra är köp av varor/tjänster.

Att vid granskningar det ser ut som mycket pengar går till modo är ju för att modo äger sina tillgångar dvs arenan. Man måste ju dra bort fakturor som gäller köp av tjänster, hyra av ytor osv. För kommunen hade troligen haft dessa kostnader om inte mer ifall de ägt sin egen ishall. Dessutom hade de stått med en stor risk och kommande dyra investeringar när hallen ska uppgraderas.

Hur räknar man t.ex sponsringen som sker till Timrå genom subventionerad hyra? Borde inte sponsringen då vara diffen mellan vad det skulle kosta för Timrå med en egen arena (lån/ammorteringar/drift) och vad de faktiskt betalar i hyra? Just subvention tycker jag är mer sponsring än att faktiskt hyra yta/istider eller vad det kan vara.

Om Hägglunds har en bra konferensanläggning där kommunen kan ha möten och få catering mm, varför ska inte kommunen kunna hyra detta av Modo istället för annan lokal på stan? Är det verkligen sponsring?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Rytter: ” Sponsring är mer något som sker utan motprestation eller utbyte av vara/tjänst, ”

Nej, sponsring är en stor del av marknadsföring. Sponsorer tjänar på det, det är inte en gåva.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Om Kalles Anläggning AB hade ägt hallen så kan jag garantera att kommunen betalat mindre hyra, mycket mindre.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: betalade Modo hockey hela kostnaden för byggnationen av arenan?
Kommentera