1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581447 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2612928

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2023-12-09
Andersson: Det tycker jag är ganska talande…. Jag tycker ni alla ska önska att vi håller oss kvar. Jag tänker så här (inte med avsikt att provocera) att ert största problem är intresset för Timrå. Derbyn mot oss förbättrar intresset avsevärt.

Ni har årtiondes lag med massa hemvändare och lyckas inte locka publik eller sponsorer. Så länge Timrå (kommun) inte kan tänka sig en arena i Sundsvall kommer ni att leva på lånad tid. Det ni behöver (om ni inte vill ha derbyn) är att planera för att bygga nytt och en flytt till S-vall och tiden är nu då all annan elitidrott i S-vall är svag.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2023-12-09
mr_brasco:
Jag tänker såhär, håller med om att Modo bör vara kvar i högsta serien utan att jag gillar dom överhuvudtaget. Men precis som du säger ger derbyn den extra kryddan som behövs i serielunken. Hoppas även att Brynäs studsar rätt snabbt tillbaka. Över tid hoppas jag också man fördelar fler matcher där lag geografiskt närmare varandra möts fler gånger under säsongen. Lag som Oskars, Malmö och Rögle skapar minimalt intresse och har sällan många supportrar med sig.

Vad gäller intresse kring Timrå IK håller jag inte alls med dig. Det var nog länge sedan intresset var så här stort kring laget och föreningen. Vi får nog backa till mitten av 2000 talet för att finna det. Med det sagt kan klubben helt klart förbättra många saker, men sponsorer och publik ökar hela tiden och förstnämnda sponsorer kommer så även garanterat fortsätta öka. Allt sker inte över en natt men föreningen gör många saker rätt också just nu även om det är lätt att alltid vara kritisk.

Arena frågan kommer för alltid vara en vattendelare och jag är inte så säker på att en arena flytt kommer gynna Timrå IK, däremot att en uppdatering/renovering skulle verkligen göra nytta. Om vi kan bredda alla sidoytor och skapa fler restauranger, bygga om hemma stå där vi inte har två stora in och utgångar mitt i läktaren, få in 10 tal loger till på motsatt sida med en liknande balkong som finns idag över så tror jag man har goda chanser att öka intäkterna tillräckligt mycket. Sedan återstår utvecklingen utav logistiken med parkering och hockeybussar samt skapa tillräckligt mycket intressanta paket som gör det värt för breddåskådare att komma på plats. Läktaren för bortasupportrar behöver också justeras så det inte är en burkänsla med en mindre pub/resturang så det blir mer intressant även för motståndarnas supportrar att anordna supporter resor till oss.

Se lag som Skellefteå och Växjö har inte märkbart mer publik på plats än oss men ändå lyckats rätt bra sportsligt får man väl ändå säga. Så nog har vi allt möjligheten till det också!
Låst ämne

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2023-12-09
mr_brasco: Tycker att ni ska bygga en ny arena i Umeå, passa på nu när Björklöven går dåligt. Umeå är framtiden för er.
Låst ämne