1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582347 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2613587

Sv: Apropå nånting...
Rallarn: Kom att tänka på intervjun med Ante nyligen. Läste lite nu igen och fastnade för detta. Beroende på hur man tolkar svaret, Kan det vara så att Ante stannar med annan roll i föreningen?

"Vad vill du då? Vill du fortsätta?

– Det finns fortfarande mycket att göra i klubben, absolut. Men vi får väl se vad som händer. Jag stänger inga dörrar till något i SHL."
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Man kan nyansera tränarfrågan något. Ingen kan väl säga att ante har misslyckats med något ännu. Förra grundsäsongen slutade lyckosamt även om det blev ett kort slutspel och vi var ju en hårsmån från play in-platsen. Konstigt om man inte skulle ge honom chansen att misslyckas (eller lyckas).

Samtidigt har han varit med ett tag nu. Det var inte bara Freddan som fick kritik när vi hamnade i kvalet. Den resan var han med på även om han redde ut kvalet men så här i efterhand så blir han ju, med rätta, ihågkommen för det lyckade kvalet och inte den svaga grundserien. Tvärtom för Freddan trots att han tog oss till SHL två gånger. Ante har grabben i laget, det är en speciell situation så klart. Det verkar nästan lite FÖR familjärt.

Man kan ju tycka vad man vill om antes intervjuer. Man kanske inte ska lägga så stor vikt vid vad som sägs eftersom det inte är meningen att journalister och motståndare ska få veta det i en pausintervju.

Sen har man ju varit tydlig med att klubben är på en resa. Man har säkert sneglat på vad Abbots har gjort med Rögle. Tagit dom från en liten bruksklubb till en erkänd storklubb (även om dom inte vunnit så mycket under den eran). Tycker inte alls det behöver vara fel att en ny tränare kommer utifrån, tvärtom. Vill man ha lilla familjära Timrå så får man nog nöja sig med framgångar i paritet med Oskarshamn.

Sen börjar jag bli orolig över vad som är Kapanens plan. Tvekar på om han är rätt man att ta Timrå till dom här nya höjderna som uppenbarligen är ambitionen. Han värvar ju BARA från Finland. Visst att man kan hitta guldkorn i lägre divisioner men Rindell, Mieho, Eronen och Palola vinner inga SM-guld i SHL.

Så länge det är hemvändarna som driver laget (som vilar på en stomme av en skral backsida) så tror jag det är fel att skicka in en finsk coach i laget. Ok om det hade varit en Hallam eller en Samuelsson men att försöka väcka liv i nån Pyörälä-Hahl-Krykov-era när alla andra lag värvar hem återvändande NHL-spelare i 30-32-årsåldern, det vette fan om det blir så mycket Polka av det.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: jag känner mig också jävligt skeptisk! Jag skulle gärna ha kvar Ante en par säsonger till! Men man får hoppas att det här är en del i en större plan!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Jag stänger inga dörrar till något i SHL, säger han. Borde han inte ha sagt: Jag stänger inga dörrar till något i TIK?
Kommentera