1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581733 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2614676

Sv: Apropå nånting...
Jag känner mig ganska mitt emellan gällande tränarbyte. Ante har gjort det väldigt bra och är en tränare med mycket struktur och en välplanerad tanke i det han gör.
Det är för mig både hans fördel och kanske nackdel.
Den frågan jag ställer mig gällande Ante om han är den tränaren som kan ta Timrå till nästa nivå?
Jag tror beslutet att inte gå vidare med Ante är för att utvecklingen spelmässigt inte har varit tillräckligt brant under denna säsong.
Det går bra när man håller den strukturerade disciplinen i defensiven men tyvärr har det inte som jag ser det betalat sig i offensiven.
inget av Antes år har effektiviteten varit såpass hög som materialet borde kunna ha. I alla fall inte ifjol och iår.
Antingen ska man hitta en frejdigare hockey som ändå håller defensivt eller en mer defensiv hockey där man är effektiv när man får chansen.
Nu tycker jag att man hamnat mitt emellan. Ett år till med Ante hade kunnat ge det, men det finns absolut inga garantier. Om man tänker sig ett nytt kontrakt gissar jag att man kanske skulle titta på 2 år. Det ser jag som ett större risktagande än att bryta nu.
Jag tackar Ante för allt han gjort för Timrå och hoppas han kan fortsätta ge saker i framtiden.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Jag gillar inte det här med att Timrå ska ta sig till nästa nivå. Idag är vi med bland de 6 bästa i SHL i två säsonger. Best ever! Vad är då nästa nivå? Dominera i Sverige? Med 4.000 på läktaren och utan miljonär som pumpar in pengar år efter år? Jag gillade det här med hemvävt, satsa på juniorer och hemvändare. Vad händer nu? Hoppas jag har fel men jag är skeptisk. Som nån skrev, man har en klump i magen av det som händer Ante. Gör man rätt?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tycho: minns att det var lite liknande tankar även när det var dags för Kenta Johansson att lämna över stafettpinnen.
Många här inne såg han som en gud men samtidigt muttrades det en hel del i att han inte coachade så aktivt utan mest bara rullade runt på femmorna hela matcherna, samt inga aktiva PP-linor.
Många tyckte det var vemodigt när han lämnade men samtidigt såg man fram mot en mer aktiv coach som skulle ta nästa steg.
In kom Challe och där var det väl lite varierat vad folk tyckte om hans coaching samt resultat.
Kommentera