1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581754 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2614760

Sv: Apropå nånting...
empa11: Tyvärr så är det väl semikänt att man tidigare kunnat köpa sig platser på hockeygym hos Timrå. Har hört det snacket ifrån fler än en årskull tyvärr.

Jag tycker att kapningen av spelarna i intervjun med Ante är ganska tydlig. Det har skurit sig mellan honom och grabbarna. Så för Ante och grabbarnas skull så går man vidare.

Timrå varken är eller kommer att bli en klubb likt plastklubbarna runt om i Sverige, vi har en alldeles för stark supporterkultur för det. Det som vi däremot suttit här och gormat efter förut, med en klubb som vågar ta obekväma beslut, som vill vara hungrig på att bli bättre, en klubb där incesten ska släppa osv det ser ut såhär.

Bara döda fiskar följer strömmen.
In Kimmo we trust!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Cobbel: Förlåt för att jag bryter in här på ett helt annat ämne än Ante men sånt här kan jag inte låta bli att reagera på.
Timrå IK är INTE immuna från att bli plast bara för att vi är grundade 1928 och har spelat Elithockey i snart 90 år. Vi har varit plast och kan mycket väl hamna där igen om vi inte passar oss.
Vad är då plast? Ja det är såklart upp till betraktaren men om ni frågar mig -vilket ingen förvisso har gjort- så är det när medlemsdemsengagemanget är svagt (här är vi på en tunn linje och dansar), när "supporterengagemanget" går ut på att köpa så mycket som möjligt i shopen (handla på bara men det gör dig inte till mer supporter) och när vi inte kan fostra våra egna spelare längre, t.ex.
Att vi skulle ha en "för stark" supporterkultur för att bli plast är bull shit, vi har en skitsvag supporterkultur som i stort sett bygger på att ett kompisgäng hittar på nya ramsor, gör flaggor, reser på bortamatcher etc.
För mig är en plastklubb en klubb där supportrar mer är konsumenter och åskådare än supportrar och det är ingen klubb fredade från, se bara på klassiska klubbar som Brynäs och Frölunda t.ex som gått åt ett väldigt plastigt håll medans t.ex en ryktesmässigt jätteplastig förening som LHC på många sätt har en kultur kring sig som är långt mer "äkta" än många andra.

Vi får ALDRIG luta oss tillbaka igen som vi gjort historiskt och tänka "vi är klassiska därmed ej plast" för då är det exakt vad vi kommer bli.
Tack för ordet och förlåt för föreläsningen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Cobbel: Jaså? Det måste vara något nytt påfund. När jag växte upp och spelade hockey var det flera som kämpade för att komma in som inte gjorde det. Vissa väldigt välbärgade. De blev såklart inget av dessa sen heller inom hockey. Vilka har sagt det här?

Att Ante slänger en känga till spelarna är han knappast den första tränare som gör. Jag vet inte hur väl du känner honom men den kille jag träffat är otroligt ödmjuk och varm. Har otroligt svårt att se att han skulle göra sig ovän med någon, inte minst spelare. Som Dicken sa: ”En mysfarbror”.
Meeen jag kan inte skriva något i sten.

Jag hoppas du har rätt gällande vår supporterkultur och bibehållande identitet.

Bara döda fiskar följer strömmen, men jag vette fan om man ska lägga sig platt för att ett levande stim av finska fiskar gör oss till den klubb vi vill vara.
Kommentera