1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581754 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2614848

Sv: Apropå nånting...
Cobbel: Förlåt för att jag bryter in här på ett helt annat ämne än Ante men sånt här kan jag inte låta bli att reagera på.
Timrå IK är INTE immuna från att bli plast bara för att vi är grundade 1928 och har spelat Elithockey i snart 90 år. Vi har varit plast och kan mycket väl hamna där igen om vi inte passar oss.
Vad är då plast? Ja det är såklart upp till betraktaren men om ni frågar mig -vilket ingen förvisso har gjort- så är det när medlemsdemsengagemanget är svagt (här är vi på en tunn linje och dansar), när "supporterengagemanget" går ut på att köpa så mycket som möjligt i shopen (handla på bara men det gör dig inte till mer supporter) och när vi inte kan fostra våra egna spelare längre, t.ex.
Att vi skulle ha en "för stark" supporterkultur för att bli plast är bull shit, vi har en skitsvag supporterkultur som i stort sett bygger på att ett kompisgäng hittar på nya ramsor, gör flaggor, reser på bortamatcher etc.
För mig är en plastklubb en klubb där supportrar mer är konsumenter och åskådare än supportrar och det är ingen klubb fredade från, se bara på klassiska klubbar som Brynäs och Frölunda t.ex som gått åt ett väldigt plastigt håll medans t.ex en ryktesmässigt jätteplastig förening som LHC på många sätt har en kultur kring sig som är långt mer "äkta" än många andra.

Vi får ALDRIG luta oss tillbaka igen som vi gjort historiskt och tänka "vi är klassiska därmed ej plast" för då är det exakt vad vi kommer bli.
Tack för ordet och förlåt för föreläsningen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
angeroath: bra perspektiv även om jag inte håller med om allt. Den springande punkten är nog trots allt att vi har lite svårt att dra stor publik till en hel del matcher men till att vi skulle bli plast är det väl ändå en bra bit kvar? Oroväckande att vi verkar ha lite svårare att utveckla egna juniorer och att Medelpad alltid är så svaga i TV-PUCKEN.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
angeroath: Be inte om ursäkt för föreläsningen, den var välbehövlig
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
angeroath: Du är ursäktad, varje inlägg har sin tjusning.
Kommentera