1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2619707

Sv: Apropå nånting...
empa11: Jag skulle säga att det ändå varit lite av Antes styrka att sätta ett tryggt spelsystem, framförallt ett försvarsspel. Det tycker jag han visade det förra säsongen. 3:e minst insläppta mål av alla lag bevisar ändå att det finns nån form av struktur.

Men offensiven har aldrig riktigt tagit fart och med tanke på hur lite vi ändå får ut av våra offensiva hemvändare så är det nog nånstans där Kapanen vill få till en förändring och skruva till det lite ytterliggare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Molinder och Marklund har inte lyckats jättebra enligt mig. Dock känner jag inte till 100 hur de jobbar och vad exakt de gör. Men inte ser de överdrivet aktiva ut i båset det måste ni hålla med om. En lösning vore att kicka dessa två och ta in någon annan som får fart på det offensiva spelet och kan stötta Ante. Knappast troligt att Jokinen kommer in på en sån roll redan i år, men någon bättre än de vi har borde det finnas tycker iaf jag.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Tycker ante hanterat försvarsspelet helt ok, även med alla våra skador. Sen blir det tafflig speluppbyggnad och många anfall som raseras redan i uppspelsfas men man kan inte kräva så mycket med den situation som råder på backsidan.

Andra sidan av myntet är att ante Karlsson har en av SHL’s bästa offensiver, på pappret, och vi är SÄMST i hela ligan på att göra mål utifrån antalet avslut som tas på mål. Så den offensiva spelidén är ett fiasko. I min värld blir helhetsbedömningen ”icke godkänt”. Dahlén, Hållander, Wedin och Lander skulle komma tillbaka som stjärnor i SHL men dom har presterat som medelmåttor. Jag utelämnar så klart EP, han levererar riktigt bra. Finns tendenser hos både Dahlén och Hållander, jag tror dom kan höja sig några snäpp men hela timrålaget behöver hitta en stolthet och ett självförtroende igen, det finns överhuvudtaget inte just nu. Oavsett om man är team Ante eller Team Kapanen så ser det ut som att hela laget är i behov av en ”pånyttfödelse”.
Kommentera