1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582205 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2628734

Sv: Rögle BK - Timrå IK 2024-01-11
Synct: Varje jäkla säsong har vi en sån här period och varje jäkla gång känns det som att hela (hockey)världen rämnar. Jag minns inte riktigt vad vi klagade på ifjol när det gick dåligt. Förmodligen överbetalda stjärnor den gången också. Men den här gången har vi ju en läglig ”kontraktsskandal” på tränarsidan som verkligen får klä skott för allt elände.

Det är ju vårt ”jobb” att spekulera men det här om splittringarna i laget och vem som ogillar vem börjar ge mig en bitter smak i munnen. Spelar det verkligen så stor roll?

I slutänden kanske det inte är den påstådda splittringen i sig folk är irriterade över? Kanske är det så att folk är irriterad över att vi blev lovade att klubben skulle etablera sig i toppen nu med alla dessa hemvändare men i själva verket så skapar vi samma ”bonnklubbsrubriker” som vi alltid gjort? Som någon var inne på här i veckan, när såna här rubriker dyker upp i andra, större klubbar så verkar dom kunna hantera det på ett mer professionellt sätt.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Rögle BK - Timrå IK 2024-01-11
Olle: Min analys tycker jag är ganska självklar. Vi har lyckats få hem exakt de spelare vi drömde om att en dag återigen få se i den röd-vita tröjan. Men som jag ser det, av dessa återvändare, får vi då ihop en sammansatt grupp som med sina olika egenskaper kan bilda ett vinnande lag? Enligt mig har jag mina tydliga tvivel på det.

Vi hade under fjolårssäsongen en självklar ledare i Anton Lander. Men till den formen är det ju en bra bit, sett till den fullständigt mediokra säsong i jämförelse som han haft nu. Vilka andra spelartyper krävs för att kunna gå hela vägen? Vi har ganska många luckor att fylla som jag ser det.

Min poäng därför att det inte blir mycket till lag om man inte kan bygga upp det med dom spelartyper vi saknar. Spelarna vi fått hem är relativt lika varandra. Offensiva hot, Dahlén en "extrem målskytt", i sina bästa stunder. Tyvärr är det väldigt långt mellan gångerna just nu bara. Anton Wedin, också han en offensiv kraft, liksom EP14.
Hål-lander sticker ut lite som spelaren som skiljer sig i stil från de övriga. En offensiv kraft, med en stark skridskoåkning och energiskapare för sina lagkamrater. Men någon poängspelare blir han nog aldrig.

Vi kan som jag ser det inte kräva av det här laget att vi ska kunna utmana om ett SM-guld framåt vårkanten. Det fattas för mycket och frågan är förstås vad idén från vår GM är? Ser han också detta och vad är den fortsatta planen?
Låst ämne

Sv: Rögle BK - Timrå IK 2024-01-11
Olle: Slog som tidigare nämnt av matchen innan den var slut. Här är i varje fall min reflektion:

Okej, spelarna verkar vara missnöjda med Ante. Det är i alla fall så det sägs. Jag vet inte vilka eller ens om det är sant. Men för enkelhetens skull antar vi att det stämmer.

Jag förstår ändå inte hur man som spelare kan gå ut och förlora en match på det sätt som Timrå gör. Visst, man kan vara besviken på tränaren. Visst, man kan vara besviken på lagkamrater. Visst, man kan vara besviken på klubben. Men det finns för helvete supportrar också. Och i slutändan är det dem som spelarna spelar för. Supportrarna är intresset för sporten. Intresset för sporten är enda anledningen att de kan försörja sig på att spela ishockey.

Och hur man kan gå ut och svika supportrarna på det här sättet är för mig helt obegripligt. Och inte bara obegripligt. Det är oförsvarligt.
Låst ämne