1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582213 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2628794

Sv: Rögle BK - Timrå IK 2024-01-11
mikenomad: Det är just det. Tänk själv att ha en chef som maler på om att man inte får göra misstag. Att man hellre ska träna på cykeln eller löpbandet än på isen för att bara bygga upp sig. förlust på förlust. samma spel hela tiden. inget ändras. Chefen fortsätter med samma sak hela tiden trots att det inte fungerar.
ska man som anställd bara hålla käften och göra chefen glad? eller är det inte det mänskliga att ifrågasätta chefen då? en bra chef ska ju kunna ta åt sig kritik och lyssna på sina anställda om det finns något som gnager.
Det spelar ingen roll om man tjänar fetaste pengarna. ett bra mående är viktigare än pengar.
Det Kapanen gör i det här fallet är att försöka få bort skriverierna som kan skada klubben. Det han gör tycker jag är fel dock, men han försöker hitta ett sätt iallafall.
problemet är att det inte finns någon som kan ersätta Ante i entledigandet.
Madsen?
Marklund?
Molinder?
Jonte Hedström?
Kapanen själv?
Jokinen satsar på guld i Finland denna säsong och kommer inte hit i förtid om vi inte slänger upp 10milj kr som han redan har i nattduksbordet iofs.
Men Kapanen vill nog inte ta över interimposten som tränare pga massor av orsaker, och det förstår jag om så är fallet.
Madsen har ingen erfarenhet.
Molinder tror jag inte har den typen av pondus att styra en hel skuta.
Marklund är här pga av Ante.
Hedström har 75% arbete hos Huddinge.
Vilka har vi fler som kan jobba hos oss i 4 månader?
Om jag får Killgissa som du brukar säga Mikenomad, är att Jokinen säkert kan ha en favorit som assisterande just nu, som eventuellt kan ta över denna lilla tid.

Men hur blir det med Lander när farsan flyttas bort? Kommer han eventuellt steppa upp? kommer han säcka ihop totalt?
Det är så komplicerat allting och det ska inte behöva vara det i framtiden.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Rögle BK - Timrå IK 2024-01-11
DenRöda: Ja hade jag varit spelare hade jag gjort som i arbetslivet. Om något är fel eller inte känns bra går man och pratar med chefen direkt. Inte låter man det fortsätta och bli värre och värre. Jag känner till att vissa ledande spelare har gått till ledningen nyligen och krävt ändring. Kapanen jobbar nog på detta för fullt nu får man hoppas.

Du skriver om tänkbara ersättare resten av säsongen.
Madsen?
Marklund?
Molinder?
Jonte Hedström?
Kapanen själv?

Undrar om det inte vore bäst om vi behåller Molinder och Marklund säsongen ut och Kapanen går in i båset resten av säsongen. Om han nu vill det sportchef som han är och han kanske ser en prestigeförlust i det om det fortsätter att gå dåligt? Inte vanligt att sportchefer ställer sig i båset som huvudansvariga. Men jag ser det nog som det bästa alternativet just nu innan Jokinen tar över i april. Jonte Hedström vore det roligt att se också som en pådrivare som vissa förespråkar.
Låst ämne

Sv: Rögle BK - Timrå IK 2024-01-11
DenRöda: Jag upprepar det jag skrev igår,
1: Kapanen behöver agera redan nu vad gäller Ante
2: Någon person utifrån som jobbar professionellt med grupp-processer behöver lyftas in och sätta sig ner med laget. Luft behöver rensas och strategier för hur man ska dra åt samma håll återstoden av säsongen behöver göras upp

Skulle vilja addera ytterligare en fundering till soppan. Tidigare i höst lämnade Fagemo under ganska märkliga omständigheter. Är nåt ordentligt ruttet i föreningen?
Låst ämne

Sv: Rögle BK - Timrå IK 2024-01-11
DenRöda: Och jag ska säga klart och tydligt, att jag backar Ante i allt. hade han som tränare när jag var yngre. helt fantastisk. en av de bästa personer jag stött på i mitt liv. fötterna på jorden. ser människan. humor men ändå man känner ändå av den auktoritära auran så fort han kliver in i rummet. jag var skit som hockeyspelare, men han ville ändå att man ska känna glädje av hockey, för det är det bästa som finns.

Han säger själv att han inte kommer vara någon messias eller profet i sin klubb. Det är bara bullshit. för mig är han en av de största profilerna vi haft och kommer alltid vara ihågkommen som en eldsjäl.
Låst ämne