1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582246 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2631368

Sv: Apropå nånting...
Antar att det inte framgår något nytt, men någon som har premium; Hugger vi på något eller är det bara Ante-gate som avhandlas?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Eugen Sandberg: 1. Timrå är just nu seriens formsvagaste lag och har sedan beskedet kom om huvudtränaren Ante Karlssons kommande sorti varken spelat bra eller plockat poäng. Är beskedet den främsta anledningen till de uteblivna resultaten, eller finns det andra delar som ligger bakom?


JOHAN SVENSSON

– Första frågan jag ställer mig är om det här verkligen är en enhetlig grupp, där alla drar åt samma håll? Tillåt mig att tvivla, vilket jag också fått vissa indikationer på.

Det är klart att beskedet har påverkat gruppen och laget. Speciellt hur det kom ut. Att man inte tog tag i Ante Karlsson innan det började komma ut att Olle Jokinen skulle ta över, och att man avsåg att inte gå vidare med Karlsson. Det här faller definitivt på Kimmo Kapanen att han drog ut på processen med sin huvudtränare. Här måste man vara extremt tydlig och ta tjuren vid hornen innan det ens hinner börja spekuleras.

Om det sedan är anledningen till uteblivna resultat de senaste åtta-tio matcherna kan man bara spekulera i, men till saken hör ju också att man har en tunn trupp. Speciellt på backsidan. Det saknas både marknad och resurser att förstärka, så det blir ett litet problem, och man sliter hårt på det manskapet man har.

ADAM JOHANSSON

– Det har absolut haft en viss effekt, det är jag övertygad om, men det vore bra märkligt om ett lag sjunker ned i en sådan formdipp under en hel månad på grund av ett tränarbesked, som de allra flesta redan hade på känn. Timrå hade efter bortaresan till Ängelholm ett möte där man rensade luften, och det var nog nödvändigt för det har funnits få ljusglimtar i lagets spel senaste veckorna. Faktiskt har det känts som en perfekt storm i Timrå där ingenting fungerat; lagets stora stjärnor har varit ur slag samtidigt som försvaret inte gått att känna igen, trots att Timrå fått tillbaka spelare från skadelistan.

Jämfört med när Timrå var som bäst i månadsskiftet november-december har laget inte varit lika kvickt i spelet från bakplan, utan man har fastnat alldeles för ofta i sina uppspel vilket gjort att motståndarna sköljt över dem. Tidigare valde man enklare utspel från egen zon, antingen via plexit eller en högre chipp, som forwards kunde snappa upp, men på slutet har man kladdat alldeles för mycket med pucken. Timrås backar är inte tillräckligt spelskickliga för att kunna bygga ett puckpossesion-spel från egen zon. Därtill har Timrå tillåtit lag att nästintill glida genom mittzonen vilket gjort att det blivit väldigt enkelt att anfalla mot dem på slutet. Andra lag har relativt bekvämt fått ta sig in i Timrås zon.

JENNIFER ENGSTRÖM

– Självklart har beskedet påverkat innanför väggarna. Det går inte att blunda för. Men det är värt att komma ihåg att laget också hade en svacka strax innan det under hösten, när spelet inte stämde, och även ifjol hade Timrå en lång sekvens när de inte kom upp i nivå.


Nu finns det flera anledningar till att förlusterna radat upp sig och prestationerna varit under all kritik.

Den redan tunna backsidan har drabbats av flera skador, Jacob Johansson har inte gått att känna igen jämfört med när han storspelade under fjolåret och samtidigt har flera viktiga offensiva spelare underpresterat.

Det är därmed en salig blandning av faktorer som påverkat.

SANNY LINDSTRÖM

– Ante Karlsson-beslutet i sig är nog en del i att man tagit så få poäng på slutet likväl som att den uppenbara bristen på backar kostat en del. Jag tycker heller inte att man haft noggrannheten i spelet och chanser för mycket för att skapa offensiva chanser. När lag spelar mot Timrå så pratar de om att prioritera sin defensiv eftersom Timrå kommer chansa och gå bort sig och på så sätt kommer man få sina chanser. Om det har att göra med att några spelare slutat lyssna på Ante Karlsson efter beskedet eller om Ante själv inte är tillräckligt tydlig låter jag vara osagt. Jag tror dock att själva beslutet rört upp en del känslor och splittrat gruppen en aning.

Det finns spelare som velat jobba vidare med Ante medan det också finns det motsatta. Detta är dock inget unikt i sig. Lag byter tränare och spelare kommer och går.

Det Timrå som grupp och lag måste bestämma sig för är om man ska, ursäkta min svenska, pissa bort den här säsongen eller om man helt enkelt ska ta sig samman och gå ihop för att avsluta på ett bra sätt och leva upp till den faktiska potential man besitter. Det är liksom nu eller aldrig med det här laget och man kommer ångra sig i efterhand om man låter det fortgå på samma sätt som man gjort på slutet.

Sätt er defensiv och sluta chansa i offensiva situationer.

Anton Lander, Jonathan Dahlén, Didrik Strömberg, Anton Wedin och Emil Pettersson. Det är ni som är stommen i Timrå och det är ert ansvar att se till att gruppen drar åt samma håll vilket min uppfattning är att den inte gör just nu.
Kommentera